shutterstock-657684262

Aromatherapie voor beginners

Aromatherapie is en blijft een hit in de gezondheidswereld. Van de werking tot de populairste oliën, wij vertellen je alles wat je moet weten over aromatherapie!

Wat is het precies?

Bij aromatherapie (wat we kunnen zien als een alternatieve geneeswijze) worden etherische oliën en natuurljke geurextracten gebruikt. Je lichaam wordt (letterlijk!) behandeld met behulp van geuren. Dit type therapie is vooral populair omdat we de link kunnen leggen tussen geur en de invloed op onze hersenen. Zowel uitwendig, inwendig als via een verstuiving in de lucht kunnen we gebruik maken van deze healing geurtjes.

Zo herken je een goede etherische olie

Bij aromatherapie komt natuurlijk meer kijken dan een geurkaarsje aansteken. Weten of je een kwaliteisvolle olie te pakken hebt? Kijk naar de herkomst van de planten, aka de manier waarop de plant geteeld is. Ook al behoren veel planten tot hetzelfde botanische type, toch kunnen ze een heel andere werking hebben. Dubbelcheck dus even over welke plant het precies gaat! Niet alleen het type, ook het gebruikte plantendeel kan een invloed hebben op je aromatherapie-sessie. Of het nu de schil, het blad of de bloem is, elk deeltje heeft een andere therapeutische toepassing. Last but not least: de samenstelling. Onder andere de groeiplaats, bodem, uren zonneschijn en klimaatomgeving kunnen een invloed hebben op je olie.

8 x olie die je in huis moet hebben

Er bestaan tientallen etherische oliën. Daarom is het ook zo moeilijk om een keuze te maken wat je lichaam precies nodig heeft. Wij zetten de 8 essentials even op een rijtje. Benieuwd? Download onze PDF (aroma pdf), uitprinten en raadplegen maar!

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post