IMG_4848

Zalige Sauna’s.

De warmte van onze Finse sauna zorgt er niet alleen voor dat giftige stoffen en zware metalen die onder de huid verborgen zitten, vrijkomen door zweet en ademhaling. Blootstelling aan de hoge warmte maakt ook dat er een kunstmatige koorts ontstaat. Koorts stimuleert het lichaam met het natuurlijke genezingsproces. Hierdoor wordt het immuunsysteem aangemaand om een groter aantal ziektebestrijdende witte bloedcellen en antilichamen te produceren die dan weer virussen en andere pathogenen elimineren.


De infraroodsauna biedt je niet alleen de traditionele voordelen van een sauna, maar heeft extra voordelen. Het ontspant je spierweefsels, vertraagt het verouderingsproces en helpt je cellulitis te verminderen.

Het Turks stoombad is goed voor neus en luchtwegen en net als de Finse sauna een vorm van ontspanning in combinatie met lichaamsreiniging. Als we het stoombad dan ook nog eens verrijken met eucalyptus, dan is dit niet alleen heilzaam maar ook heerlijk verfrissend. Het stoombad is vochtig en minder heet dan een sauna. Tijdens het Turks stoombad wordt ook de huid schoongespoeld, zodat deze achteraf zachter en schoner is. Heb je last van verkoudheid, hoesten of heesheid? Probeer dit dan ook zeker uit, een stoombad vermindert doorgaans ook de slijmproductie.

Ontspannende Behandelingen.

Bij de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Boek deze massage en geniet van de strijkende bewegingen of de ritmische slagen op je huid. Ook het kneden ervan doet deugd. Hierdoor geraken de weefsels beter doorbloed. De afvalstoffen vinden hun weg naar buiten en de stofwisseling verbetert. Het resultaat: een totale ontspanning van jouw lichaam.
Naast Zweedse massage biedt Vila Mimosa ook verschillende andere soorten massage aan: indiaanse hoofdmassage, voetreflexologie, emotionele detox massage,… Laat ons gerust weten wat jouw voorkeur geniet.
Lymfedrainage al eens uitgeprobeerd? Deze massagetechniek stimuleert het lymfesysteem en vochtafvoer in het lichaam. Zo verdwijnen verschillende afvalstoffen uit het weefsel. In het programma voorzien we twee keer een lymfedrainage. Weg dus zware benen! Ook zal het helpen de oorzaken van de cellulitis tegen te gaan.
Bij onze schoonheidsspecialiste kan je terecht voor een gezichtsbehandeling, een manicure en pedicure of een bodywrap. 

nice-place-to-sit
{"source_sid":"58196D4F-B2C2-4ED2-9E14-B194DD0F9950_1594121237077","subsource":"done_button","uid":"58196D4F-B2C2-4ED2-9E14-B194DD0F9950_1594121236820","source":"other","origin":"gallery"}

Ondersteunende Behandelingen.

Om schadelijke bestanddelen zoals voedingsresten en afval dat achterblijft in de darmzakken eens op te ruimen, is een colonhydrotherapie af en toe heilzaam. Doordat het water onder lichte druk wordt ingebracht, bereikt dit de gehele dikke darm. De harde korsten en brokken die zich in de loop der jaren hebben vastgezet aan je darmwand, zijn een bron van zelfvergiftiging. De bedoeling is om hen door het water te weken en mee eruit te trekken. 
Om de lever te stimuleren toxines af te voeren, kun je in Vila Mimosa na de avondsoep een warme kruik krijgen. Leg deze ter hoogte van de lever terwijl je rust. Op die manier kan de lever ontgiften.
Ook via osteopathie zoek je naar een evenwicht tussen lichaam en geest. Het is een zachte geneeswijze die de totale mens behandelt. De osteopaat kijkt niet alleen naar de klacht, maar gaat in heel het lichaam manueel op zoek naar een mogelijke oorzaak. Onze osteopaat bekijkt dan ook de bewegingsmogelijkheid van alle interne systemen en speurt bewegingsbeperkingen op die een verband kunnen hebben met je klacht.

Benieuwd naar de behandelingen in Vila Mimosa?

Wil je weten welke behandelingen wij aanbieden? Neem dan zeker een kijkje op onze behandelingenpagina! Je vindt er naast massage, manicure, osteopathie ook haaranalyse, accupuntuur, huidanalyse en zoveel meer!

Book On MyTime