Wellness Retreat.

Je wilt er even tussenuit, tijd nemen om écht uit te rusten en weer goed voor jezelf (body & mind) te zorgen?

Laat je dan verwennen door heerlijke, supergezonde (vegetarische) maaltijden, yoga, wandelingen, aquajogging, uitstappen, massages, sauna,…

Kortom, een Wellness Retreat in Casa Comigo is een heerlijke, gezonde relax-week voor jezelf!

Wellness = Whole Food.

“Whole foods are foods that have not been processed. When food is processed, fat, sugar and salt are usually added and important nutrients, such as fiber, are usually removed.”

Tijdens het Wellness Retreat (enkel in Casa Conmigo) geniet je van super gezonde onbewerkte, pure gerechten. 

De gerechten zijn voornamelijk vegetarisch, met de optie (voor de gasten die dit willen) van vis. Verder is het menu low carb en low sugar.

Je geniet dagelijks van ontbijt, lunch en een 3 gangen diner. Na een Wellness Retreat heeft je lichaam dus echt een gezonde reset gekregen en kan je er weer helemaal tegen!

Beweging.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Beweging hoort daar ook bij. Daarom bieden wij verschillende sportlessen aan, waaraan je naar keuze kunt deelnemen.

We starten de dag met een prachtige wandeling in de vallei, of langst de kliffen en het strand.

Elke namiddag kan je genieten van een ontspannende yoga of relaxercise les, op het yoga terras of in onze mooie yoga dome.

3 keer per week kan je meedoen met aquajogging of bodyshape. Een iets intensievere spieropbouwende sportles. Onze enthousiaste sportleraren maken er steeds iets moois van. Pret verzekerd!

Uitstapjes.

Er staan ook een aantal leuke uitstappen op het programma. 

Lagos, op 30 minuten rijden, is een aantrekkelijke, gezellige kustplaats. Wie het centrum binnenloopt, merkt de levendige dynamiek van een bloeiende stad. Overal vind je leuke terrasjes, er is een mooie boulevard en in het seizoen worden er tal van evenementen georganiseerd.

Silves, op 20 minuten rijden, was tijdens de Arabische bezetting de hoofdstad van de Algarve. Hieraan dankt de stad haar herenhuizen en haar rode kasteel dat het ontdekken waard is.

Shopping, ben je iets vergeten of hou je gewoon enorm van shoppen? Op slechts 10 minuten rijden kom je terecht in een groot shoppingcenter. Je vindt hier alle grote merken. 

Op aanvraag kunnen wij nog veel meer voor je boeken. Denk aan suppen, surfen, paardrijden, boottocht, downhillen…

Behandelingen.

Bij een geslaagd Retreat mogen ook de behandelingen niet ontbreken! Tijdens je verblijf bieden wij je een massage aan van 25 min, en 2 lymfedrainages.

Meer ontspanning nodig? Dan boek je lekker behandelingen bij. In ons aanbod: massages, schoonheidsbehandelingen, osteopathie, accupunctuur, bodywraps,…

Wil je weten welke behandelingen wij aanbieden? Neem dan zeker een kijkje op onze behandelingenpagina! Je vindt er naast massage, manicure, osteopathie ook haaranalyse, accupuntuur, huidanalyse en zoveel meer!

Onze Principes.

Ons Whole Food programma, dat gebaseerd is op onze jarenlange (meer dan 15 jaar!) ervaring,  wordt nog elke dag verfijnd en bijgestuurd om nog efficiënter te zijn. Het steunt op een paar belangrijke principes:

Voornamelijk vegetarisch: het wellness programma is vegetarisch met uitzondering van een aantal dagen waarop we voor de gasten die dit wensen vis serveren. We letten op de ph waarde van voeding, omdat we het lichaam willen ontzuren. Aangezien dierlijke producten verzurend zijn, gebruiken we ze dus tijdens de wellness week slechts beperkt. 

Low carb: we serveren minder en vooral complexe koolhydraten tijdens de wellness week. Wanneer je koolhydraten eet, stijgt je bloedsuiker (glucose). Wanneer je teveel koolhydraten eet, zijn je cellen vol met glucose en kan er glucose achterblijven in je bloed. Glucose in het bloed verstopt de aders, veroorzaakt ontsteking,…
Bijna alle koolhydraten worden opgeslagen als vet. Insuline is het hormoon dat de glucose naar de vetcellen brengt. Wanneer je teveel koolhydraten eet, stijgt de insuline in je bloed. In hoge dosissen is insuline giftig, veroorzaakt celbeschadiging, kanker en atherosclerose, zenuwschade en pijn in de ledematen. Bovendien zorgt een constante hoge level van insuline ervoor dat de cellen niet meer reageren op insuline. Dat noemt insuline resistentie en kan leiden tot diabetes type 2 en hartziekten, alzheimer etc. 
Insuline resistentie doet het lichaam geloven dat er niet genoeg glucose in de cellen opgeslagen is, en stuurt het signaal om spiermassa te gaan gebruiken om glucose te maken. Resultaat? Je verliest spiermassa en wordt dikker. In de plaats van je energiek te voelen na het eten, voel je je moe en voel je behoefte aan meer koolhydraten. Omdat je nu ook minder spieren hebt, wordt bewegen zwaar en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Voeding met een lage zuurtegraad: om het lichaam de kans te geven zich van opgehoopte toxines te ontdoen. Bij lage zuurtegraad denken we aan groenten, fruit, noten en zaden. Zure voeding is oa vlees, additieven, transvetten,… Gifstoffen die niet meteen afgevoerd kunnen worden worden opgeslagen in de vetcel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam deze vetcel niet goed kan gebruiken voor energievoorziening. We blijven dan werken op een koolhydraatverbranding, en niet op vetverbranding. 

Gezonde vetten: naast olijfolie gebruiken we ook kokosolie en MCT olie tijdens het programma omdat het goed tegen hogere temperaturen kan, ontstekingsremmend werkt, snel door het lichaam gebruikt wordt en niet in de vetcellen opgeslagen wordt. 

Alcoholvrij: tijdens de wellness week bieden we geen alcoholische dranken aan.