IMG_0520

Sapvasten.

Vasten is echter meer dan een bepaalde tijd niet eten. Kies je voor de sapkuur, dan krijg je bij Vitalisé driemaal per dag verse vruchten- en groentesappen (gemaakt met de slowjuicer) en een groentesoep. Deze sappen bevatten alle vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Omdat je lichaam tijdens het vasten geen spijsvertering hoeft te regelen, hou je meer energie over voor andere dingen.

 

 

Bij Vitalisé kan je kiezen tussen het normale sapvasten, groentesapvasten of mildvasten.  Of een combinatie van deze programma’s. Je weet niet wat kiezen? Bij aankomst kan je samen met een van onze medewerkers beslissen welke vorm van vasten het best bij je past.

Mildvasten.

Mildvasten is een mildere vorm van kuren waarbij we verschillende lichte, vegan maaltijden serveren. Je krijgt dagelijks een gezond ontbijt, een lichte lunch, een vieruursap en ‘s avonds soep van verse groenten. Het voedingsprogramma is nauwkeurig samengesteld. Alkalische voeding zoals noten, zaden, fruit of groenten vormt de basis.

 

Je kan ook kiezen om een combinatie te doen van sap- en mildvasten. Bijvoorbeeld 3 dagen sapvasten gevolgd door 4 dagen mildvasten. Je hoeft dit bij het boeken nog niet te beslissen, we kunnen je ter plaatse adviseren. Je kan ook tijdens de kuur ten allen tijde overstappen naar het andere programma.

IMG_0680

Schema.

IMG_0507

Beweging.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Beweging hoort daar ook bij. Daarom bieden wij verschillende sportlessen aan, waaraan je naar keuze kunt deelnemen.

Volgende sportlessen staan dagelijks op het programma:

  • wandelingen in de prachtige omgeving
  • aquarobics of aquafitness of aquajogging
  • BBB of aerobics of pilates
  • relaxercise of yoga

Uitstapjes.

Er staan ook een aantal leuke uitstappen op het programma. 

 

Lagos, op 30 minuten rijden, is een aantrekkelijke, gezellige kustplaats. Wie het centrum binnenloopt, merkt de levendige dynamiek van een bloeiende stad. Overal vind je leuke terrasjes, er is een mooie boulevard en in het seizoen worden er tal van evenementen georganiseerd.

 

Shopping, ben je iets vergeten of hou je gewoon enorm van shoppen? Op slechts 15 minuten rijden kom je terecht in een groot shoppingcenter. Je vindt hier alle grote merken. 

 

Op aanvraag kunnen wij nog veel meer voor je boeken. Denk aan suppen, surfen, paardrijden, boottocht, downhillen…

lagos
pic 9

Behandelingen.

Bij een geslaagde Wellness week mogen ook de behandelingen niet ontbreken! Tijdens je verblijf bieden wij je een massage aan van 25 min, en 2 lymfedrainages.

Meer ontspanning nodig? Dan boek je lekker behandelingen bij. In ons aanbod: massages, schoonheidsbehandelingen, osteopathie, accupunctuur, bodywraps,…

Wil je weten welke behandelingen wij aanbieden? Neem dan zeker een kijkje op onze behandelingenpagina! Je vindt er naast massage, manicure, osteopathie ook haaranalyse, accupuntuur, huidanalyse en zoveel meer!

Beschikbaarheid.

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Laatste Kamers Beschikbaar
Op Aanvraag
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Check-in vanaf 14 uur, check-out voor 12 uur. Je bent wel de ganse aankomst-en vertrekdag welkom in de villa en kan dus deelnemen aan alle activiteiten.

 

Let op: aankomen kan enkel op vrijdag.

 

Je kan 7, 11 of 14 nachten bij ons verblijven.

 

Weet je nog niet zeker of je kan komen? Neem dan een optie op een kamer. Dat kan door op het reservatieformulier te vermelden dat het om een optie gaat.

 

Prijzen Vila Mimosa.

Standaard Prijzen.

(alle data uitgezonderd mid-season en low-season, per persoon)

1 persoonskamer 2 persoonskamer
7 nachten € 1533 € 1211
11 nachten € 2216 € 1699
14 nachten € 2646 € 2016

Mid-Season Prijzen.

(10 februari tot 16 maart 2023, per persoon)

1 persoonskamer 2 persoonskamer
7 nachten € 1379 € 1099
11 nachten € 1985 € 1534
14 nachten € 2394 € 1820

Low-Season Prijzen.

(27 oktober tot 1 december 2023, per persoon)

1 persoonskamer 2 persoonskamer
7 nachten € 1309 € 1036
11 nachten € 1886 € 1468
14 nachten € 2268 € 1722

Inbegrepen.

Tweede bezoek.

Bij een tweede bezoek in hetzelfde kalenderjaar krijg je 10% korting!

Vlucht.

Vlucht is niet inbegrepen in de kuur. 

Volgende maatschappijen vliegen regelmatig vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Weeze, Brussel of Charleroi naar Faro:

Behandelingen.

De prijzen van extra massages, lymfedrainages en schoonheidsbehandelingen worden ter plekke bekend gemaakt. Al onze aanbiedingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Kamerverzoeken.

Heb je een kamerverzoek (bijv. kamer beneden of boven, tuinkant, een bepaalde kamer)? Dan proberen wij daar rekening mee te houden maar kunnen je voorkeur niet garanderen. Veel van onze gasten hebben ondertussen een kamerverzoek en daardoor is het voor ons soms onmogelijk om langere verblijven aan te nemen.
Wil je de garantie op een bepaalde kamer of kamerverzoek? Dan rekenen wij 7 euro extra aan per nacht.

 

Corona beleid.

Mocht je onverhoopt door een corona-gerelateerde reden je reis niet kunnen maken, dan kan je je reis tot 48 uur voor aankomst kosteloos verzetten.

Onze Principes.

De programma’s, die gebaseerd zijn op onze jarenlange (meer dan 15 jaar!) ervaring,  worden nog elke dag verfijnd en bijgestuurd om nog efficiënter te zijn. Met deze programma’s bereiken onze gasten het snelst de beste resultaten! Ze steunen allemaal op een paar belangrijke principes:

 

Vegan: alle vastenprogramma’s zijn veganistisch. We letten op de ph waarde van voeding, omdat we het lichaam willen ontzuren. Aangezien dierlijke producten verzurend zijn, gebruiken we ze dus tijdens de detox niet. 

Koolhydraatarm: wanneer je koolhydraten eet, stijgt je bloedsuiker (glucose). Wanneer je teveel koolhydraten eet, zijn je cellen vol met glucose en kan er glucose achterblijven in je bloed. Glucose in het bloed verstopt de aders, veroorzaakt ontsteking,…
Bijna alle koolhydraten worden opgeslagen als vet. Insuline is het hormoon dat de glucose naar de vetcellen brengt. Wanneer je teveel koolhydraten eet, stijgt de insuline in je bloed. In hoge dosissen is insuline giftig, veroorzaakt celbeschadiging, kanker en atherosclerose, zenuwschade en pijn in de ledematen. Bovendien zorgt een constante hoge level van insuline ervoor dat de cellen niet meer reageren op insuline. Dat noemt insuline resistentie en kan leiden tot diabetes type 2 en hartziekten, alzheimer etc. 
Insuline resistentie doet het lichaam geloven dat er niet genoeg glucose in de cellen opgeslagen is, en stuurt het signaal om spiermassa te gaan gebruiken om glucose te maken. Resultaat? Je verliest spiermassa en wordt dikker. In de plaats van je energiek te voelen na het eten, voel je je moe en voel je behoefte aan meer koolhydraten. Omdat je nu ook minder spieren hebt, wordt bewegen zwaar en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Een detox is de ideale manier om je lichaam te switchen van koolhydraatverbranding naar vetverbranding (ketose).

Voeding met een lage zuurtegraad: om het lichaam de kans te geven zich van opgehoopte toxines te ontdoen. Bij lage zuurtegraad denken we aan groenten, fruit, noten en zaden. Zure voeding is oa vlees, additieven, transvetten,… Gifstoffen die niet meteen afgevoerd kunnen worden worden opgeslagen in de vetcel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam deze vetcel niet goed kan gebruiken voor energievoorziening. We blijven dan werken op een koolhydraatverbranding, en niet op vetverbranding. Daarom is het belangrijk om, door enkel pure, onbewerkte voeding te eten, het lichaam de kans te geven te ontgiften en de vetcellen weer beschikbaar te maken.

Vegan proteïne: we weten dat dierlijke producten verzurend zijn, en bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat dierlijk eiwit (methionine) veroudering versnelt! Maar we hebben eiwitten nodig voor heel veel functies in het lichaam. Ook tijdens het vasten zal proteïne ervoor zorgen dat je lichaam geen spiermassa afbreekt, maar vetmassa gaat gebruiken. Daarom gebruiken we tijdens het detoxen vegan proteïne, zoals hennepzaad en chiazaad. 

Gezonde vetten: naast olijfolie gebruiken we ook kokosolie en MCT olie tijdens het programma omdat het goed tegen hogere temperaturen kan, ontstekingsremmend werkt, snel door het lichaam gebruikt wordt en niet in de vetcellen opgeslagen wordt. MCT olie wordt meteen omgezet naar ketones, die je lichaam direct voorzien van energie. Op deze manier komt je lichaam ook sneller in vetverbranding (ketose).

Laag in calorieën: vasten is minder eten, maar waarom? Calorierestrictie activeert autofagie, een proces waarbij het lichaam oude cellen afbreekt en recycled. Ook verlaagt het de aanmaak van IGF-1. Een hoge IGF-1 staat in verband met snellere veroudering en een verhoogde kans op kanker. Het is een oud en logisch systeem: door vasten gaat je lichaam minder energie vrijmaken voor groei en seks en gaat het de energie die er nog is gebruiken voor reparatie, zodat je weer fit en sterk bent om na de schaarste weer te kunnen jagen.