pic 3

Sapvasten.

Vasten is echter meer dan een bepaalde tijd niet eten. Kies je voor de sapkuur, dan krijg je bij Vitalisé Portugal driemaal per dag verse vruchten- en groentesappen (gemaakt met de slowjuicer) en een groentesoep. Deze sappen bevatten alle vitaminen en mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Omdat je lichaam tijdens het vasten geen spijsvertering hoeft te regelen, hou je meer energie over voor andere dingen.

 

Bij Vitalisé kan je kiezen tussen het normale sapvasten, groentesapvasten of mildvasten.  Of een combinatie van deze programma’s. Je weet niet wat kiezen? Bij aankomst in Vila Mimosa kan je samen met een van onze medewerkers beslissen welke vorm van vasten het best bij je past.

Mildvasten.

Mildvasten is een mildere vorm van kuren waarbij we verschillende lichte, vegan maaltijden serveren. Je krijgt dagelijks een gezond ontbijt, een lichte lunch, een vieruursap en ‘s avonds soep van verse groenten. Het voedingsprogramma is nauwkeurig samengesteld. Alkalische voeding zoals noten, zaden, fruit of groenten vormt de basis.

 

Je kan ook kiezen om een combinatie te doen van sap- en mildvasten. Bijvoorbeeld 3 dagen sapvasten gevolgd door 4 dagen mildvasten. Je hoeft dit bij het boeken nog niet te beslissen, we kunnen je ter plaatse adviseren. Je kan ook tijdens de kuur ten allen tijde overstappen naar het andere programma.

Karen hotel 1pick-5
WhatsApp Image 2020-08-18 at 12.20.45 (1)

Het Programma.

Volgende sportlessen staan dagelijks op het programma:

 • wandelingen in de prachtige omgeving
 • aquarobics of aquafitness of aquajogging
 • BBB of aerobics of pilates
 • relaxercise of yoga

De kuur bevat standaard:

 • luchthaventransfers
 • 2 lymfedrainages
 • 1 massage
 • dagelijks leverpakkingen
 • 1 detox gezichtsmasker
 • vrij gebruik sauna’s, jacuzzi en verwarmd zwembad
 • één inbegrepen excursie
 • heerlijk afscheidsdiner

In de warme zomermaanden passen we het programma aan, zodat de activiteiten plaatsvinden op de minder hete momenten van de dag.

 

Wij werken het liefst met kleine groepen (maximum 18 gasten), zo kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht en advies op maat. Bij aankomst in Vila Mimosa maken we graag met jou kennis. Tijdens een persoonlijk intake-gesprek overlopen we samen je algemene gezondheid, gewicht, bloeddruk en vetpercentage. Na de kuur volgt weer een gesprek en evalueren we de persoonlijke resultaten.

 

Om onze gasten te ondersteunen en te stimuleren verder een verbeterde levensstijl aan te nemen krijg je bij vertrek een boekje met tips en recepten mee naar huis. Een gezonder leven start bij Vitalisé en gaat thuis gewoon door!

Onze Principes.

De programma’s, die gebaseerd zijn op onze jarenlange (meer dan 15 jaar!) ervaring,  worden nog elke dag verfijnd en bijgestuurd om nog efficiënter te zijn. Met deze programma’s bereiken onze gasten het snelst de beste resultaten! Ze steunen allemaal op een paar belangrijke principes:

 

Vegan: alle programma’s zijn veganistisch. We letten op de ph waarde van voeding, omdat we het lichaam willen ontzuren. Aangezien dierlijke producten verzurend zijn, gebruiken we ze dus tijdens de detox niet. 

 

Koolhydraatarm: wanneer je koolhydraten eet, stijgt je bloedsuiker (glucose). Wanneer je teveel koolhydraten eet, zijn je cellen vol met glucose en kan er glucose achterblijven in je bloed. Glucose in het bloed verstopt de aders, veroorzaakt ontsteking,…
Bijna alle koolhydraten worden opgeslagen als vet. Insuline is het hormoon dat de glucose naar de vetcellen brengt. Wanneer je teveel koolhydraten eet, stijgt de insuline in je bloed. In hoge dosissen is insuline giftig, veroorzaakt celbeschadiging, kanker en atherosclerose, zenuwschade en pijn in de ledematen. Bovendien zorgt een constante hoge level van insuline ervoor dat de cellen niet meer reageren op insuline. Dat noemt insuline resistentie en kan leiden tot diabetes type 2 en hartziekten, alzheimer etc. 
Insuline resistentie doet het lichaam geloven dat er niet genoeg glucose in de cellen opgeslagen is, en stuurt het signaal om spiermassa te gaan gebruiken om glucose te maken. Resultaat? Je verliest spiermassa en wordt dikker. In de plaats van je energiek te voelen na het eten, voel je je moe en voel je behoefte aan meer koolhydraten. Omdat je nu ook minder spieren hebt, wordt bewegen zwaar en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Een detox is de ideale manier om je lichaam te switchen van koolhydraatverbranding naar vetverbranding (ketose).

 

Voeding met een lage zuurtegraad: om het lichaam de kans te geven zich van opgehoopte toxines te ontdoen. Bij lage zuurtegraad denken we aan groenten, fruit, noten en zaden. Zure voeding is oa vlees, additieven, transvetten,… Gifstoffen die niet meteen afgevoerd kunnen worden worden opgeslagen in de vetcel. Dit zorgt ervoor dat je lichaam deze vetcel niet goed kan gebruiken voor energievoorziening. We blijven dan werken op een koolhydraatverbranding, en niet op vetverbranding. Daarom is het belangrijk om, door enkel pure, onbewerkte voeding te eten, het lichaam de kans te geven te ontgiften en de vetcellen weer beschikbaar te maken.

 

Vegan proteïne: we weten dat dierlijke producten verzurend zijn, en bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat dierlijk eiwit (methionine) veroudering versnelt! Maar we hebben eiwitten nodig voor heel veel functies in het lichaam. Ook tijdens het vasten zal proteïne ervoor zorgen dat je lichaam geen spiermassa afbreekt, maar vetmassa gaat gebruiken. Daarom gebruiken we tijdens het detoxen vegan proteïne, zoals hennepzaad en chiazaad. 

 

Gezonde vetten: naast olijfolie gebruiken we ook kokosolie en MCT olie tijdens het programma omdat het goed tegen hogere temperaturen kan, ontstekingsremmend werkt, snel door het lichaam gebruikt wordt en niet in de vetcellen opgeslagen wordt. MCT olie wordt meteen omgezet naar ketones, die je lichaam direct voorzien van energie. Op deze manier komt je lichaam ook sneller in vetverbranding (ketose).

 

Laag in calorieën: vasten is minder eten, maar waarom? Calorierestrictie activeert autofagie, een proces waarbij het lichaam oude cellen afbreekt en recycled. Ook verlaagt het de aanmaak van IGF-1. Een hoge IGF-1 staat in verband met snellere veroudering en een verhoogde kans op kanker. Het is een oud en logisch systeem: door vasten gaat je lichaam minder energie vrijmaken voor groei en seks en gaat het de energie die er nog is gebruiken voor reparatie, zodat je weer fit en sterk bent om na de schaarste weer te kunnen jagen.