Untitled design (18)

Detox Support.

Je kan je detox op verschillende manieren verder stimuleren of ondersteunen. Standaard zitten in je Detox Box een aantal producten aan die je hiervoor kan gebruiken. Zoals onze Detox Thee, die je lichaam extra zal stimuleren om afvalstoffen vrij te geven, of onze Seed mix om toe te voegen aan je sap voor extra proteïnen en energie. Bitterzout en/of Senne Thee kan je dan weer gebruiken om je darmen te reinigen tijdens je detox week. De greens zitten boordevol chlorofyl en dragen zo (onder andere) bij tot een betere ontgifting!

Detox Thee

 

Deze thee gaat door zijn unieke samenstelling van verschillende kruiden het detox proces aanmoedigen en ondersteunen.

Mariadistel, het leverkruid bij uitstek. Zorgt voor een gezonde, schone en sterke lever, helpt ontgiften, als antioxidant, bij aderverkalking, en het stimuleert de galvorming.

Brandnetel drijft niersteen en niergruis af en dankzij zijn ontgiftende werking kunnen lever en gal problemen verholpen worden. Ook wordt de maag door brandnetels gezuiverd. Tot slot zijn brandnetels perfect om je bloed te zuiveren en te ontgiften.

Paardenbloem reinigt je lichaam door de afvoer van water en toxines via de nieren te stimuleren.

Zoethout is een kruid dat de werking van de andere kruiden versterkt. Het geeft een aangename smaak, en zal bovendien helpen tegen een lage bloeddruk als gevolg van het detoxen.

Venkel zal helpen het hongergevoel te onderdrukken en heeft een heilzame werking op je spijsvertering.

Salie is vooral een anti oxidant, die de vrije radicalen zal afvoeren. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen toebrengen aan cellen en lichaamsweefsel.

Je mag van deze thee zoveel drinken als je wil. Tijdens een detox minstens 3 kopjes per dag. Een zak bevat 60 gram.

Seeds Mix

Tijdens het detoxen krijg je niet veel eiwitten binnen. Daarom kan het zijn dat je lichaam een beetje spiermassa zal afbreken. Om dit te voorkomen kan je eiwitten toevoegen aan je sapje. Dat doe je met de Seeds mix.

De Seeds mix bestaat uit chia- en hennepzaad.

Chia: bevat veel eiwitten en is rijk aan vezels. Bevatten bovendien omega 3 vetzuren, calcium en magnesium.

Hennep: bevat veel eiwitten, kalium, fosfor, ijzer en zink.

Voeg 1 a 2 theelepels toe aan je middagsapje.

Een zakje bevat 80 gram.

Bitterzout

 

De darmen reinigen tijdens een detox én de lever reinigen? Dat kan met bitterzout!

Bitterzout, of magnesiumsulfaat wordt ook wel eens epsomzout genoemd. Dit verwijst naar een bitter-zoutwaterbron bij Epsom in Surrey, Engeland. Het is eigenlijk geen zout, maar een natuurlijk voorkomende zuivere mineraalverbinding van magnesium en sulfaat.

De sulfaten helpen om de gifstoffen en zware metalen uit de cellen te verwijderen en helpt het zo lichaam om schadelijke stoffen te elimineren.

Last van spierpijn? Bitterzout toevoegen aan je badwater helpt tegen pijnlijke spieren en sportblessures.

Tijdens het detoxen help bitterzout voor een goede stoelgang. Het zout bindt zich aan water, waardoor er veel vocht naar de darmen getrokken wordt, wat zorgt voor een vlotte, soms zeer vloeibare, stoelgang.

Gebruik de eerste 3 avonden van je detox 1 theelepel bitterzout in een glas water. Heb je hiervan geen resultaat? Verhoog de dosis dan met een extra theelepel de volgende avond. Drink daarna een glas water.

Wacht na inname van bitterzout minstens een uur met het innemen van andere medicatie om uitspoeling te voorkomen. Dit geldt voor antibiotica, schildkliermedicatie, de anticonceptiepil, supplementen en andere medicamenten. Let ook op met magnesiumsulfaat als je nierproblemen hebt. Raadpleeg in bovenstaande gevallen of bij twijfel altijd een arts. Een zakje bevat 30 gram.

Senne Thee

 

Deze thee van senne peulen (ook wel senna genoemd) zal de darmbeweging stimuleren, maakt de ontlasting zachter en zal zo zorgen voor een vlotte stoelgang.

 

Tijdens het detoxen is het belangrijk dat ook de darmen gereinigd worden. Je kan daarvoor senne thee gebruiken. Bij voorkeur neem je ‘s avonds 1 kopje senne thee. Voeg bij 1 theelepel senne peulen een kop kokend water en laat 30 minuten trekken.  Gebruik de thee niet langer dan 2 weken.

Een zakje bevat 10 gram.

Greens Mix

Je sapjes een extra boost geven doe je met de Greens Mix. Geef je lichaam meer energie met spirulina, chlorella, gerstegras en tarwegras.

Spirulina: bevat veel eiwitten (en die heb je echt nodig tijdens je detox!) en bevat chlorofyl, dat zorgt voor een bijzonder ontgiftende en leverbeschermende werking.

Chlorella: bevat meer dan 20 verschillende vitaminen en mineralen. Bovendien bindt chlorella zich aan zware metalen, en ondersteunt zo het detox proces.

Gerstegras: help bij het verwijderen van toxines en zware metalen uit de schildklier en bevat net als spirulina veel chlorofyl.

Tarwegras: bevat veel aminozuren en bestaat voor 70% uit chlorofyl. Bovendien werkt tarwegras alkaliserend, gaat verzuring tegen.

Een zakje bevat 30 gram.