Dag 3

Recepten

Geitenkaas en honing-melt

Ingrediënten
 
  • Paar takjes verse tijm 
  • 1 ronde plak geitenkaas, circa 1 cm dik
  • 1 theelepel rauwe honing
  • 4 grote ijsbergsla bladeren, gewassen
  • 2 plakken komkommer, 1 cm schuin gesneden 
  • 2 walnoten, fijngehakt
Bereidingswijze
 
Verwarm de grill goed voor. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Leg de chèvre in een ovenschaaltje en verdeel hierover de honing (met de achterkant van een lepel). Strooi wat tijm erover en plaats onder de grill. Check steeds of de chèvre smelt en iets bruint: laat het niet te hard gaan! Haal na een paar minuten het schaaltje onder de grill vandaan en laat wat afkoelen.

Plaats 2 slabladeren op elkaar op een bord en leg hierop de komkommer en vervolgens de geitenkaas. Bestrooi met de walnoten en dek het geheel af met de 2 resterende slabladeren.

 

Pomodori del sole

Ingrediënten (voor 4 personen)
 
  • 4 grote tomaten (1 per persoon)
  • Versgemalen zwarte peper + zout
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse spinazie
  • Verse basilicum
  • 4 kleine eieren
Bereidingswijze
 
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bovenkant van de tomaten (als een dekseltje, dus niet al te veel) en verwijder voorzichtig de zaadjes met behulp van een (thee)lepel. Snijd ook een heel dun schijfje van de onderkant, zodat de tomaten rechtop in de ovenschaal kunnen staan. Maar pas op dat je er geen gat in maakt! Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met een beetje zout, peper en een paar druppels olijfolie. Bedek een ovenschaal met bakpapier en zet de lege tomaten erin. Bak de spinazie tot het geslonken is in een koekenpan met een paar eetlepels olijfolie waarin je het gepelde teentje knoflook hebt geperst (fijnhakken kan ook). Pas op dat de knoflook niet verbrandt. Schep een beetje spinazie met wat gescheurde basilicumblaadjes in de tomaten. En vul iedere tomaat met een rauw ei. Breng opnieuw op smaak met zout en peper.
Bak de tomaten in de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten (of tot de gewenste consistentie is bereikt). Serveer warm. TIP: deze tomaten zijn perfect voor de brunch, eventueel verrijkt met geitenkaas.

 

Roerbakfeestje

 
Ingrediënten
  • 2 bosuitjes, het wit en groen fijngesneden
  • 1/2-1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1/2 duimpje verse gember, geraspt
  • Keltisch zeezout + peper
  • 1 kommetje gekookte ronde zilvervliesrijst
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 kommetje diverse fijngesneden groenten (broccoli, sperziebonen, paksoi, tuinerwten etc)
  • Glutenvrije sojasaus
  • Olie om in te bakken
 
Bereidingswijze
 
Zet – nog voor dat je de ingrediënten gaat snijden en voorbereiden – een wok op een hoog vuur. Zorg dat alles klaar staat, dan is dit gerecht zo klaar! Schenk wat olie in de pan en laat deze even warm worden. Voeg dan als eerste de bosuitjes, knoflook, rode peper en gember toe. Schep dit goed om en laat even zacht worden. Roer er dan de groenten door en blijf roerbakken totdat alles zacht en geurig wordt (zonder aan te bakken!). Je kunt er nu voor kiezen om er wat Keltisch zeezout en gemalen zwarte peper bij te doen. Voeg de rijst erbij met een flinke scheut sojasaus en zet het vuur laag (of haal de wok helemaal van het vuur). Sprenkel het limoensap eroverheen en roer nogmaals om. Direct serveren!
Variaties: met vis of kip (voeg toe na de kruiden en voor de groenten), met ei (maak roerei, schep dit door de rijst en volg gewoon het recept).

Extra: Meditatie

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties