Dag 4

Recepten

Haverontbijtje

Ingrediënten
 
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1/2 rijpe banaan
  • Klein handje munt
  • Klein handje blauwe bessen
  • 2 handjes havervlokken
  • Kommetje notenmelk (of een andere melk als je dat wilt)
Bereidingswijze
 
Pureer de avocado, banaan, muntblaadjes en de blauwe bessen in een keukenmachine of met een staafmixer.
Kook daarna de havervlokken in de notenmelk (niet te veel), blijf erbij en blijf roeren totdat het een pap wordt. Wanneer het klaar is schep je de puree op de pap.


Lunchbox

 
Kies uit elke lijst één item, voor een uitgebalanceerde lunch. Meer groenten of bijvoorbeeld én tomaat én avocado is natuurlijk prima! Wees creatief met presentatie en vormpjes, dan is het steeds weer een feest om de box open te maken.
 
  • Ronde zilvervliesrijst, gekookt en afgekoeld (als salade)
  • Boekweitwrap
  • Rijstwafels
  • Boekweitcrackers
  • Goed brood (van bakker of natuurwinkel: let op de ingrediënten)
 
  • Kipfilet (dun gesneden of gebakken en in blokjes gesneden)
  • Omelet (in rolletjes of als wrap)
  • Plakjes rosbief
  • Gekookt ei
  • Geiten- of schapenkaas (altijd biologisch + vegetarisch stremsel)
 
  • Sla: rucola, veldsla, little gem, ijsbergsla of een andere slasoort
  • Rauwkost: tomaat, komkommer, wortel, radijsjes, avocado, bosuitjes
  • Verse kruiden zoals koriander, peterselie, bieslook, basilicum 
 
  • Noten, rauw en ongezouten

  • Fruit

  • Soep (’s ochtends opwarmen en in een thermoskan schenken)

Voorbeeld:

  • Boekweitwrap met zalm, geitenkaas, avocado en halfgedroogde tomaatjes + rijstwafel met roomboter en biologische jonge kaas + komkommer met een gekookt eitje + fruit + noten + pure tomatensoep.
  • Gevulde champignons (met tapenade, kaas, pesto, et cetera).
  • Tosti van portobello’s met bijvoorbeeld kaas en spinazie, salade met linzen, salade Caprese (tomaat, mozzarella, basilicum en pesto).

 

Thaise vissoep

 
Ingrediënten (voor 4 personen)
 
  • 400 ml kokosmelk
  • Eventueel vissaus (bevat suiker= niet detoxproof!)
  • 1 eetlepel Thaise rode curry pasta (bijvoorbeeld Mae Ploy)
  • 1/2 liter groentebouillon Circa 4 handen
  • vis, in stukjes, of losse gamba’s
  • 1 stengel citroengras
  • 1 bosui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt
 
Bereidingswijze
 
Breng de kokosmelk, vissaus, curry en bouillon in een soeppan aan de kook. Voeg dan de vis en het citroengras (deze eerst even kneuzen of leg er een knoop in) toe en zet het vuur laag. Leg de deksel schuin op de pan en laat zo’n 10 minuten pruttelen. Je kunt de bosui – en desgewenst wat fijngehakte rode peper – mee laten pruttelen of net voor het serveren over elk kommetje strooien. Garneer met verse koriander.

Extra: Yoga

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties