Dag 5

Recepten.

Cacao ontbijtje

 
Ingrediënten
 
  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 glas geitenmelk
  • 1 dessertlepel tahin of andere notenpasta
  • 2 dessertlepels rauwe cacao
  • Wat banaan, (goji)bessen, noten en kokos om te garneren
 
Bereidingswijze
 
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenma- chine (voeg eventueel nog wat maca-poeder en/of kokos toe). Garneer met wat plakjes banaan, goji-bessen, noten en kokos.


Frittata con pesto e pomodori

 
Ingrediënten (voor 3-4 personen)
 
Pesto
 
  • 40 gr pijnboompitten, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje basilicum (ongeveer 1⁄2 plantje)
  • 60 gr versgeraspte Pecorino kaas
  • Extra vierge olijfolie
 
Frittata
 
  • 4 middelgrote tomaten, gewassen
  • 8 eieren
  • Zout + peper
 
Bereidingswijze
 
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de pijnboompitten, knoflook, pecorino en basilicum in een blender of vijzel. Voeg genoeg olijfolie toe tot er een mooie gladde pesto ontstaat. Was de tomaten, halveer er 1, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Zet apart in een kommetje. Snijd de andere 3 tomaten in ronde plakjes en zet apart. Klop de eieren met zout en peper naar smaak en voeg de pesto en de tomatenblokjes toe. Meng alles goed door elkaar. Bedek een ovenschaal met bakpapier (even nat maken zodat het beter in de schaal past). Leg de helft van de tomatenplakjes op de bodem van de schaal.
Giet daarna het ei-pesto mengsel over de tomaten en verdeel gelijkmatig. Verdeel de resterende plakjes tomaat over de schaal. Zet de frittata ongeveer 20 minuten in de oven totdat die stevig aanvoelt en een mooi kleurtje heeft. Laat even afkoelen en serveer lauwwarm of koud.


Gegrilde groenten met manchego en basilicum

 
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
 
  • 1 gele + 1 rode paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten, in 4 stukken
  • 1 kleine rode ui, helften in dikke stukken snijden
  • 1 courgette, in lengte gehalveerd en plakjes van circa 1 cm
  • 3 tenen knoflook, heel maar ontveld
  • Extra vierge olijfolie
  • 400-450 gr kikkererwten, uit pot of blik, uitgelekt
  • 2 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels basilicum, vers en fijngehakt
  • Zwarte peper (molen)
  • 1 flinke hand geraspte manchego
 
Bereidingswijze
 
Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Meng de paprika, rode ui, courgette en knoflook in een schaal door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Schep de groentemix op een bakplaat en bak voor circa 20 minuten in de oven. Schep ondertussen af en toe om. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en schep de groenten in een schaal. Voeg hier vervolgens de kikkererwten, balsamico, basilicum en een klein scheutje olijfolie aan toe. Check de knoflooktenen! Misschien kun je ze in stukjes snijden of pers ze boven het mengsel. Schep het geheel dan nog even lekker door elkaar. Bestrooi met de manchego en serveer. Je kunt deze salade ook in de koelkast bewaren. Ook lekker met ronde rijst trouwens!

Extra: Ochtend Stretch.

Voor deze les heb je een yogamatje nodig.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties