curry

Pompoencurry

Ingrediënten

 

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • Kleine pompoen
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1,5 tl kurkuma
  • Snufje kardemon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 stokjes citroengras
  • handje champions
  • handje peultjes
  • 200 gr tofu
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • Peper en zout
  • 1 a 2 el ciroensap naar smaak
  • Evt koriander voor de garnering

 

Je kan de pompoen vervangen door zoete aardappel en de peultjes door groene boontjes.

 

Fruit de fijngesneden ui in een beetje olijfolie. Doe er de fijngesneden knoflook en geraspte of fijngesneden gember bij. Laat dit 3 minuten stoven. Voeg de in blokjes gesneden pompoen en de kruiden toe. Bak voor een aantal minuten en voeg dan de kokosmelk en het citroengras toe. Laat 10 minuten sudderen. Vervolgens voeg je de champions, tofu, peultjes, courgette en paprika toe. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met cireoensap en koriander. Serveer met rijst of quinoa.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post