Voor 16 personen
Ingrediënten:
Voor de basis
2 cups amandelen
15 medjool dadels zonder pit
2 eetlepels kokosolie
Voor de vulling
5 rijpe avocado´s
Sap van 5 limoenen
½ cup agavesiroop
4 eetlepels kokosmelk
Rasp van 1 limoen
Bereiding:
De basis:
Begin met het maken van de basis. Doe de amandelen in een keukenmachine/foodprocessor en maal gedurende ongeveer 1 minuut, totdat je hele kleine stukjes hebt (zonder dat het bloem wordt)
Voeg de dadels met kokosolie toe en zet de machine weer aan, tot de dadels helemaal verpletterd zijn en je een kleverig mengsel hebt.
Druk met hulp van een spatel het mengsel in een taartvorm van 20-25 cm en bewaar deze tot je de vulling hebt gemaakt.
De vulling:
Doe het vruchtvlees van de avocado´s is een keukenmachine/foodprocessor.
Voeg de limoensap, de limoenrasp, de agavesiroop en de kokosmelk toe en mix tot je een homogeen en romig mengsel hebt
Plaats het mengsel op de taartbasis en plaats deze gedurende anderhalf uur in de vriezer om op te stijven- het moet stevig worden maar niet bevriezen.
Net iets voor het opdienen kun je de taart decoreren met wat extra limoenrasp.