met groenten en tomatensaus
Voor 9 crêpes
Ingrediënten:
(tomatensaus)
1 ui
2 teentjes knoflook
Tomatenpuree naar smaak
1 bosje basilicum
Peper naar smaak
Himalayazout naar smaak
Nootmuskaat naar smaak
1 laurierblad
(crêpes)
150 gr kikkererwtenmeel
400 ml water
Zwarte peper naar smaak
1 theelepel kurkuma
¼ theelepel nootmuskaat
Snufje himalayazout
(groentenvulling)
400 gr verse champignons
1 courgette
1 rode paprika
150 gr spinazie
250 ml kokosmelk
1 eetlepel pijlwortel meel
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel tamari
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
Zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Voor de tomatensaus verhit je wat olijfolie in een pannetje, voeg de ui en knoflook toe en laat even zacht worden. Doe de tomatenpuree erbij, basilicum, peper, zout, nootmuskaat en een laurierblad. Laat 5 minuten op laag vuur staan. Haal het laurierblad er uit en blender alles tot een saus.
Mix alle ingrediënten voor de crêpes in een kom, tot je een glad beslag hebt. Laat gedurende 5 minuten rusten.
Verhit een koekenpan met wat olijfolie of kokosolie en giet er een (opschep)lepel van het beslag in en bak een dunne crêpe. Herhaal dit proces tot het beslag op is.
Snijd de champignon, courgette en paprika in kleine blokjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan en doe er dan de champignons in, bak 2 minuten.
Voeg dan de courgette en paprika toe en roerbak 5 minuten.
Doe de kokosmelk, pijlwortel meel, tamari, paprikapoeder, knoflookpoeder en zwarte peper erbij, meng het geheel goed en laat dan de saus goed indikken.
Voeg als laatste de verse spinazie toe en laat nog een paar minuutjes op het vuur.
Vul de crêpes met de groentenvulling en serveer met de tomatensaus en gehakte koriander.