8b9c4438-f9b2-4e41-b9ff-91d5e6468e30

Groenten pataniscas

met puree van broccoli en spinazie

 

 

Ingrediënten (voor de pataniscas)

1 ui

1 courgette

1 wortel

1 prei

1 cup gekookte erwtjes

1/8 cups vers gehakte peterselie

1 cup kikkererwten meel

1 cup gekookte kikkererwten

300 ml water (van de kikkererwten)

1 eetlepel voedingsgist

1 theelepel natrium bicarbonaat

1 ½ theelepel citroensap

1 theelepel kurkuma

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel paprikapoeder

Himalayazout en peper op smaak

 

Voor de puree:

400 gr broccoli

200 gr spinazie

5 takjes verse peterselie

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

100 ml amandelmelk (60ml als je de groenten niet stoomt)

1 eetlepel pijlwortel meel

Zwarte peper en himalayazout op smaak

 

Bereiding van de pataniscas

Doe de kikkererwten, kikkererwtenmeel, voedingsgist, natrium bicarbonaat, het water (van de kikkererwten), de citroensap, kurkuma, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout en peper in de keukenmachine en maal op maximum snelheid gedurende 1 minuut totdat je een glad mengsel hebt.

Hak de ui, rasp de wortel en courgette en snijd de prei in schijfjes.

Mix het kikkererwtenmengsel met de wortel , courgette, de erwtjes en de koriander. Meng alles goed door elkaar met een lepel.

Verwarm de koekenpan goed voor met een beetje olijfolie. Schep er per patanisca een eetlepel van het beslag in (uiteraard hoe groter de pan, des te meer pataniscas je tegelijkertijd kunt maken).

Wanneer het beslag niet meer plakt aan de pan draai je de pataniscas om. Als ze mooi bruin worden, haal je ze uit de pan. Ga door met dit proces tot het beslag op is.

 

 

Bereiding van de puree

Was de broccoli en spinazie eerst heel goed

Haal de stronk van de broccoli, gebruik alleen de ´roosjes´.

Zet een pan met water op het vuur en zodra het water kookt voeg je de broccoli toe, kook 10 min op laag vuur (je kunt deze ook 10 tot 15 minuten stomen).

Doe de laatste 3 minuten de spinazie erbij en giet de groenten af.

Doe de broccoli, spinazie en overige ingrediënten in een keukenmachine. Maal op maximum snelheid, tot je een puree krijgt.

Doe er tot slot nog wat geroosterde hazelnoten overheen.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post