IMG_0763 (1)

Gegrilde aubergine

Met gekruide puree en geblancheerde tomaten  

 

 

Ingrediënten:

1 ½ cups rauwe macadamia noten

1 eetlepel verse citroen sap

¼ cup plus 3 eetlepels avocado olie

½ theelepel gemalen komijn

½ theelepel paprika poeder

½ theelepel  kurkuma

½ theelepel chili poeder

½ theelepel gedroogde tijm

½ theelepel knoflook poeder

Roze  Himalaya zout

1 grote aubergine, in plakken van iets meer dan 1 cm

Zwarte peper

2 cups cherry tomaten

1 theelepel vers gehakte dragon

1 theelepel verse basilicum

2 fijngehakte sjalotten

Scheuten ( van erwtjes bijvoorbeeld, voor garnering)

 

 

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 180ºC

 

Doe de macadamia noten, citroensap, 2 theelepels avocado olie, 1 cup water, paprikapoeder, kurkuma, komijn, chili poeder, tijm, knoflookpoeder en ½ theelepel zout in een goede blender of keukenmachine en mix op maximum snelheid tot je een gladde puree krijgt; bewaar.

 

Besmeer de plakken aubergine met ¼ cup avocado olie en breng op smaak met zout en peper.

Leg de plakken 1 voor 1 op de bakplaat en gril gedurende 30 minuten tot deze zacht en mals zijn. Haal uit de oven en bewaar.

 

Verwarm in een koekenpan de resterende lepel avocado olie op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de sjalloten, de tomaten en een snuf peper en zout toe Doe de dragon en  basilicum erbij en roer tot de tomaten beginnen te barsten. Verwijder van het vuur.

 

Schep, om op te dienen , een laag van de macadamia puree op elk bord en leg daar een plak aubergine op. Leg er wat van de tomaten op en naast en decoreer met de scheuten.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post