Met gekruide puree en geblancheerde tomaten
Ingrediënten:
1 ½ cups rauwe macadamia noten
1 eetlepel verse citroen sap
¼ cup plus 3 eetlepels avocado olie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel kurkuma
½ theelepel chili poeder
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel knoflook poeder
Roze Himalaya zout
1 grote aubergine, in plakken van iets meer dan 1 cm
Zwarte peper
2 cups cherry tomaten
1 theelepel vers gehakte dragon
1 theelepel verse basilicum
2 fijngehakte sjalotten
Scheuten ( van erwtjes bijvoorbeeld, voor garnering)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC
Doe de macadamia noten, citroensap, 2 theelepels avocado olie, 1 cup water, paprikapoeder, kurkuma, komijn, chili poeder, tijm, knoflookpoeder en ½ theelepel zout in een goede blender of keukenmachine en mix op maximum snelheid tot je een gladde puree krijgt; bewaar.
Besmeer de plakken aubergine met ¼ cup avocado olie en breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakken 1 voor 1 op de bakplaat en gril gedurende 30 minuten tot deze zacht en mals zijn. Haal uit de oven en bewaar.
Verwarm in een koekenpan de resterende lepel avocado olie op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de sjalloten, de tomaten en een snuf peper en zout toe Doe de dragon en basilicum erbij en roer tot de tomaten beginnen te barsten. Verwijder van het vuur.
Schep, om op te dienen , een laag van de macadamia puree op elk bord en leg daar een plak aubergine op. Leg er wat van de tomaten op en naast en decoreer met de scheuten.