1 portie
Portobello champignons
Ingrediënten
- 2 grote portobello champignons, in 3 of 4 stukken gesneden
- 2 theelepepels jerk seasoning=marinade (zie recept ´Jamaican Jerk Seasoning Blend´)
- 2 theelepels gesmolten kokosolie
- 1 knoflookteentje, geraspt
- 1 stukje gember (ter grootte van duim), geraspt
- 2 eetlepels tamari
- 2 theelepels limoensap
Bloemkool rijst
Ingrediënten
- 1 bloemkool (grof geraspt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- blaadjes tijm van twee takjes
- 1 kruidnagel
- ¼ theelepel (himalaya)zout
- 1 eetlepel limoensap
Mango salsa
Ingrediënten
- 1 rijpe mango, in kleine blokjes
- 1 theelepel koriander, fijngesneden
- 2 eetlepels fijngesneden rode ui
- 2 eetlepels limoensap
- 1 snufje (himalaya)zout
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom door elkaar, behalve de champignons (zie gedeelte ´portobello champignons ingrediënten´ en recept ´Jamaican Jerk seasoning blend´).
- Leg de stukken champignon in de marinade en laat deze daar een uur in liggen.
- Droog op 46ºc gedurende 3 uur. (Als je geen droogoven hebt, marineer dan de avond voordat je serveert. Bak in dat geval de Portobello op 200 graden 15 a 20 minuten).
- Rasp alle ingrediënten van de ´bloemkool rijst´ tot deze een rijst-achtige consistentie hebben.
- Meng alle ´mango salsa´ ingrediënten in een kom en serveer met de champignons en rijst.
Jamaican Jerk Seasoning Blend
Voor ½ cup
Voorbereidingstijd 5 min.
Ingrediënten
- 1 eetlepel knoflook poeder
- 1/4 theelepel cayenne peper
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 2 theelepels agave siroop
- 2 theelepels himalaya zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- ¼ theelepel kaneel
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten en bewaar deze in een afgesloten bakje (tot 3 maanden)
Menu