Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 cups basilicum
- 2 cups spinazie
- 4 eetlepels noten of zaden
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- himalayazout en zwarte peper naar smaak
- Optioneel: ½ eetlepel shiro miso + 1 theelepel voedingsgist
Topping:
- 1 handvol spinazie
- 1 kleine handvol cherry tomaatjes
Bereidingswijze
1. Snijd de zoete aardappel in dunne plakken van ongeveer ½ cm.
2. Zet je broodrooster de hoogste stand en rooster de aardappelplakken 3 tot 4 keer, tot ze helemaal doorbakken zijn. Je kunt ze ook in de oven roosteren.
PESTO:
1. Doe de basilicum en de spinazie in een kleine keukenmachine met een S vormig mes Mix tot het helemaal fijngemalen is.
2. Doe de zonnebloempitten erbij en mix weer.
3. Voeg tot slot de olijfolie, zout en peper toe. Je kunt dan, optioneel de shiro miso en voedingsgist nog toe voegen, voor extra smaak, maar je kunt ook wat extra zout toevoegen. Blend weer tot alles glad is.
4. Verspreid de pesto over de zoete aardappel toast. Werk af met spinazie en cherry tomaatjes.