banaan ijs

Vegan bananen ijs

Voor 15 personen

Voorbereidingstijd 10 min. Bereidingstijd 10 min.

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen, gesneden en van tevoren ingevroren

PECAN TOPPING(optioneel)

  • 2 cups pecannoten
  • 1/8 cup agavesiroop
  • fijn himalaya zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Plaats de bevroren stukjes banaan in een keukenmachine en blend tot glad. In het begin zal het mengsel wat brokkelig zijn, maar als je even doorzet (maximaal 5 minuten) zal deze veranderen in glad en super romig bananen ijs. Als je zacht ijs wilt, moet je deze direct eten. Anders doe je het mengsel in een voor de vriezer geschikt bakje en laat je het helemaal bevriezen. Laat een paar minuutjes ontdooien voor je begint te lepelen.

PECAN TOPPING

1. Verhit de oven op 175ºC / 350ºF en bedek een bakplaat met een laag bakpapier.

2.  Leg grof gehakte pecannoten in het midden van de plaat en giet er de agavesiroop overheen. Meng snel door elkaar. Breng op smaak met een beetje zeezout en spreid het mengsel  in één laag uit over de bakplaat.

3. Doe het mengsel in de oven en bak ongeveer 8-10 minuten. De randen zullen sneller bruin worden, dat is normaal, dus je haalt het baksel eruit zodra de randen licht gebruind zijn en dan laat je deze afkoelen en knapperig worden.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post