rode_koolsteak

Rodekool-steaks uit de oven met witlofsalade en walnoten

Voor 4 personen

Bereidingstijd 35 min. Kooktijd 40 min.

Ingrediënten

  • 800 gr rodekool
  • 2 handsinaasappels
  • 6 eetlepels milde olijfolie
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 500 gr witlof
  • 7 ½ gr verse dille
  • 75 gr walnoten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het bruine uiteinde van de rodekool, maar laat de stronk er verder aan, zodat de kool niet uit elkaar valt. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Klop 3 eetlepels sinaasappelsap (per 4 personen) samen de sinaasappelrasp, de olie en agave siroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en (himalaya)zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de dressing. Rooster in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar.

2. Verwijder ondertussen de buitenste blaadjes van het witlof en snijd de groente in dunne ringen van ongeveer een halve cm. Schil de rest van de sinaasappels en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom. Vang het sap op.

3. Meng in een ruime kom het witlof met de rest van de dressing, de partjes sinaasappel met aanhangend sap en de dille. Proef en breng eventueel op smaak met peper en (himalaya)zout.

4. Bestrooi de geroosterde rodekoolsteaks met de walnoten en de rest van de dille. Serveer de steaks met de witlofsalade.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post