cracker

Makkelijke zelfgemaakte vijf zaden crackers

10 porties

Voorbereiding: 15 min. Kooktijd 1 uur

Ingrediënten

  • 1 cup zonnebloempitten
  • ¾ cup pompoenpitten
  • ½ cup chiazaadjes
  • ½ cup sesamzaadjes
  • ¼ cup lijnzaadjes
  • 1 theelepel himalaya zout
  • 1 ½ cup water

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden celcius ventilatorstand.

2. Mix alle ingrediënten en laat 10 tot 15 minuten staan zodat de zaadjes het water op kunnen nemen.

3. Roer goed door en verdeel het mengsel dan over twee bedekte bakplaten en spreid dun uit. De ideale dikte is 3-4mm. Te dun en de crackers worden breekbaar en te dik, dan worden het meer als koek.

4. Laat gedurende een uur bakken (halverwege de bakplaten omdraaien) of tot goudbruin en knapperig. Als ze niet knapperig aanvoelen na een uur, doe ze dan nog voor 5-10 minuten de oven in.

5. Haal de crackers uit de oven, laat deze afkoelen en breek deze dan af in ongelijke stukken. Bewaar in een afgesloten bakje.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post