Voor 6 personen
Voorbereiding: 15 min. Kooktijd 30 min.
Ingrediënten
- 250 gr gerookte tofu
- 400 gr zoete aardappelen
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400 g gesneden tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 ½ theelepels paprikapoeder
- 3 theelepels gemalen komijn
- 1 laurierblad
- 1 ui
- 4 knoflook teentjes
- 500 ml groentenbouillon
- olijfolie
- bosje verse peterselie
- citroensap op smaak
- (himalaya)zout en peper
- gekookte konjac rijst
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een grote steelpan, snijd de ui en knoflook, doe deze in de pan en bestrooi met paprikapoeder en komijn.
2. Snijd de paprika´s in kleine stukjes en de tofu en zoete aardappels in blokjes. Voeg toe aan de pan en roer dit door de tomatenpuree.
3. Doe de in stukjes gesneden tomaten erbij, samen met de groentenbouillon en het laurierblad. Roer de ingrediënten zachtjes door elkaar.
4. Breng tot het kookpunt en kook op medium vuur gedurende 20-30 minuten tot de aardappelen zacht zijn.
5. Doe de rijst in een aparte pan en kook in 5 minuten gaar.
6. Breng op smaak met citroen sap (van een kwart of halve citroen), zout en peper.
7. Doe er een of twee volle handen peterselie bij en serveer met de rijst.