Untitled design

Houtskool innemen? Wij vertellen je waarom!

Iets te veel ‘Skypero’ (Skype + apero) uitgeprobeerd of maakt take-away standaard deel uit van je weekend? Tijd om je lichaam een schoonmaakbeurt te geven! Houtskool blijkt een goede manier te zijn om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Lees snel verder en ontdek meer over het zwarte goedje!  

Wat is het en hoe werkt het?

Geactiveerd houtskool of actieve kool krijg je wanneer je houtskool bij de productie behandeld met zuurstof. Hierdoor vergroot de porositeit en heeft het vermogen om gifstoffen te absorberen, waardoor ze niet in je lichaam worden opgenomen. Actieve kool wordt gebruikt in waterfilters en in de geneeskunde en is ook verkrijgbaar in poedervorm of in een kleine capsule. Niet voor niets anno 2020 favoriet bij verschillende healthbloggers!

Een detox voor je lichaam

Het nemen van geactiveerd houtskool is dus zeker een goed idee wanneer je je lichaam wil detoxen. Schadelijke resten van medicijnen, schimmels, zware metalen of uitlaatgassen zijn bijvoorbeeld een perfecte match voor geactiveerd houtskool. Niet alleen voor je immuunsysteem, ook voor je darmwerking kan het zwarte goedje wonderen doen. Wij sommen even op waar je het bijvoorbeeld kan voor gebruiken!  

  • Bye bye opgeblazen gevoel: Last van een opgeblazen gevoel (met bijhorende gasvorming) na het eten? Random buien van misselijkheid? Houtskool doet niets dan goeds voor je maag-en darmwerking.
  • Goed voor je nieren: Houtskool kan de hoeveelheid afvalstoffen die je nieren moet verwerken drastisch verlagen. Het kan ervoor zorgen dat de nieren alle toxines uit het bloed kunnen filteren.
  • Verlaagt slechte cholesterol: Houtskool bindt galzuren (wat cholesterol kan bevatten) in de darmen waardoor je lichaam ze niet zal absorberen. Onderzoek toont aan dat de inname van houtskool zelfs kan zorgen voor een verhoging in goede cholesterol!  
  • Reinigt je mond: Je hebt het misschien al eens zien voorbijkomen in beautyland: zwarte (!) tandpasta. Geactiveerde houtskool kan onzuiverheden in je mond aan zich binden, waardoor je tanden enkele tinten witter kunnen worden. Plus, het kan de PH-waarde in je mond beïnvloeden, wat een belangrijke oorzaak zou kunnen zijn van een slechte adem, tandvleesontstekingen en gaatjes.

De kleine lettertjes

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen… Drink genoeg water! Houtskool heeft nogal de neiging om je lichaam uit te drogen. Bovendien vergemakkelijkt water drinken het afvoeren van gifstoffen! Het is aangeraden om geactiveerd houtskool niet binnen twee uur voor je medicatie of supplementen in te nemen, het kan namelijk de opname verminderen.

Ga jij het zwarte poeder ook een keertje uitproberen?

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post