Untitled design (7)

Bloemkool-preisoep

Bereiding 60 min

Ingrediënten

  • 250 gram bloemkool (in stukjes gesneden)
  • 2 stukken prei in stukjes gesneden
  • 1 teentje look
  • 35 gram ongeroosterde cashewnoten (minstens een uur geweekt in water)
  • groentebouillon
  • enkele takjes tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snuifje paprikapoeder
  • citroensap
  • chilivlokken (optioneel)


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de bloemkool, prei en knoflook op een bakplaat. Besprenkel met olie en een paar snuifjes zout en peper. Rooster voor zo’n 40 à 50 minuten en draai alles halverwege een keertje om. Haal de prei van de schaal als alles goudkleurig begint te worden. Doe de bloemkool, prei en knoflook, de cashewnoten, tijm, bouillon, citroensap en 500 ml warm water in de blender. Wanneer alles gepureerd is, voeg je de olijfolie en paprikapoeder toe. Voeg water toe tot je de gewenste dikte bereikt. Verwarm alles in een pan en voeg indien gewenst nog wat water toe.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post