Untitled design (7)

Gegrilde groenten met manchego en basilicum

Ingrediënten (voor 4-6 personen)
● 1 gele + 1 rode paprika, zonder zaadjes en zaadlijsten, in 4 stukken
● 1 kleine rode ui, helften in dikke stukken snijden
● 1 courgette, in lengte gehalveerd en plakjes van circa 1 cm
● 3 tenen knoflook, heel maar ontveld
● Extra vierge olijfolie
● 400-450 gr kikkererwten, uit pot of blik, uitgelekt
● 2 eetlepels balsamico
● 2 eetlepels basilicum, vers en fijngehakt
● Zwarte peper (molen)
● 1 flinke hand geraspte manchego


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ÌŠC. Meng de paprika, rode ui, courgette en knoflook in een schaal door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Schep de groentemix op een bakplaat en bak voor circa 20 minuten in de oven. Schep ondertussen af en toe om. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en schep de groenten in een schaal. Voeg hier vervolgens de kikkererwten, balsamico, basilicum en een klein scheutje olijfolie aan toe. Check de knoflooktenen! Misschien kun je ze in stukjes snijden of pers ze boven het mengsel. Schep het geheel dan nog even lekker door elkaar. Bestrooi met de manchego en serveer. Je kunt deze salade ook in de koelkast bewaren. Ook lekker met ronde rijst trouwens!

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post