Untitled design (7)

Venkelsoep

Bereidingstijd: 35 minuten


Ingrediënten

 • 1 eetlepel MCT olie / kokosolie / olijfolie
 • ½ grote venkel (in blokjes gesneden)
 • ½ witte ui (in stukjes gesneden)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 stukje knolselderij (ongeveer zo groot als een pompelmoes)
 • bio groentebouillon
 • witte peper

Peterselie-olie

 • Een handjevol peterselie
 • 60 ml olijfolie
 • zout
 • 1 theelepel citroensap


Bereidingswijze
Stoof de ui in olie in een grote pot (op middelhoog vuur) voor zo’n 5 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de venkel toe en stoof zo’n 12 minuten tot deze begint te karameliseren. Voeg de knolselderij, de peper en de bouillon toe. Zet het vuur hoger en breng alles aan de kook. Zet het vuur opnieuw lager, dek het af en laat sudderen voor zo’n 15 à 20 minuten tot de knolselder mals is. Laat alles afkoelen en mix in de blender. Werk af met de peterselie-olie (mix hiervoor alle ingrediënten die je hiervoor nodig hebt).

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post