Untitled design (7)

Kokos-pompoensoep

Bereidingstijd: 75 minuten


Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 butternut pompoen
  • 200 ml kokosmelk
  • groentebouillon
  • zout naar smaak
  • optioneel: ½ theelepel rode currypasta
  • garnering: geroosterde pompoenzaadjes


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats de pompoen op de bakplaat en bak een uurtje (of totdat je een mes gemakkelijk door de pompoen kan snijden). Laat genoeg afkoelen, snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaadjes eruit. Haal het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een blender. Voeg de kokosmelk, olie, de rode currypasta en de bouillon toe. Meng alles tot een gladde massa en breng wat op smaak met een beetje zout. Giet daarna alles in een pan om de soep op te warmen.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post