bietencarpacio

Bietencarpaccio

Voorbereiding 20 tot 90 min – Bereiding 10 min – Totale tijd 30 tot 100 min


Ingrediënten

  • 1/2 gekookte rode biet
  • 1 handvol rucola
  • Walnoten
  • Balsamico
  • Olijfolie
  • 1 peer


Bereidingswijze
In de winkel vind je zomer- en winterbieten. De zomerbieten zijn kleiner, er zit nog loof aan, en zijn te koop van mei tot september. De winterbiet is groter, er zit geen loof meer aan, en zijn te koop van oktober tot april.
Spoel de rode biet onder de kraan tot hij schoon is. Schillen is niet nodig. Heb je een zomerbiet? Kook hem dan in 20 tot 30 minuten gaar. Een winterbiet is pas gaar na 1,5 a 2 uur koken. Na het koken kan je de schil er vanaf pellen. Laat afkoelen.
Snijd de bieten in fijne plakjes met een mandoline of een scherp mes en schik ze op een bord. Leg de ruccola in het midden. Snijd de peren in partjes en grill ze even kort. Schik ze op het bord en werk af met walnoten.
Tip: je kan het loof van de zomerbiet eten, meng hem dus mee onder je rucola sla!

https://vimeo.com/454709144
Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post