Untitled design (7)

Courgettesoep

Bereidingstijd: 30 minuten


Ingrediënten

 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (in fijne stukjes gesneden)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 grote of 2 kleine courgette in blokjes
  • bio groentebouillon
  • rauwe courgette in julienne gesneden als garnituur


Bereidingswijze:


Doe de olie naar keuze in een grote steelpan op een matig laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Roer regelmatig tot ze zacht zijn, zo’n 7 à 8 minuten. Voeg de courgette toe en stoof tot deze zacht is, zo’n 10 minuten, en roer regelmatig. Voeg de bouillon en het water toe (zorg dat de courgette onder water staat). Breng het geheel aan de kook. Mix de soep tot ze zijdezacht is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm of gekoeld, inclusief garnituur van courgette in julienne.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post