Untitled design (7)

7 x signalen dat je lichaam een detox nodig heeft

Het feit dat iedereen (ja, ook jij!) baat heeft bij een kuur, daar mogen we niet meer over twijfelen. De vraag is alleen: hoe weet je wanneer je lichaam signalen geeft dat het tijd is voor een detox? Wij sommen er 7 voor je op!

Een bonkend hoofd is niets nieuw voor je

Heb je soms last van hoofdpijn en heb je geen idee hoe dit precies komt? Ongezonde voeding, alcohol, stress… Allerlei verschillende factoren die kunnen zorgen voor te veel gifstoffen in je lijf. Hallo vervelende, bonkende gevoel in je hoofd.

Spijsverteringsproblemen zijn dagelijkse kost

Constipatie, diarree of een opgeblazen gevoel? Je lichaam probeert je iets te vertellen! Je volledige gezondheid vertrekt vanuit je darmen, logisch dus dat een flinke reiniging soms meer dan nodig is.

Je huid is allesbehalve flawless

Onze huid zorgt ervoor dat afvalstoffen (door middel van zweten) ons lichaam kunnen verlaten. Hoe meer toxines je lichaam moet afvoeren, hoe vaker je huid het zwaar te verduren krijgt. Acne, huiduitslag of droge plekken zijn vaak het resultaat van dit onevenwicht in je lichaam!

Energieniveau? 0,0

Vermoeidheid die maar blijft aanslepen kan een duidelijk signaal van je lichaam zijn. Stress, chronische of sluimerende ontstekingen of een te hoog niveau aan toxines kan ervoor zorgen dat de werking tussen je hersenen en bijnieren op een laag pitje staat.

Je worstelt met je gewicht

Niet tevreden met het getal op de weegschaal? Het is vaak niet zo simpel als ‘gezonder eten’ en ‘meer sporten’. Hoe meer slechte bacteriën de overhand nemen in je lichaam, hoe sneller dit kan leiden tot problemen met je stofwisseling.

Een gezonde nachtrust is je onbekend

Wist je dat gifstoffen er ook voor kunnen zorgen dat je iets te veel schaapjes moet tellen vooraleer je slaapt? Wanneer er zich toxines in je bloedsomloop bevinden, dan hebben ze een negatieve invloed op de stofjes die je slaap bevorderen.

De hormonen zijn uit balans

Typische kwaaltjes die we kunnen linken aan hormonen (denk maar aan vermoeidheid, een te laag libido, moodswings en problemen met je gewicht) hebben rechtstreeks te maken met een verhoogd aantal toxines in je lichaam.  

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post