relaxapps

Getest: 5 x apps om te relaxen

Gaat jouw stressniveau soms ook alle kanten uit? Wanneer een simpele ademhalingsoefening of kopje thee er niet voor zorgt dat je genoeg kan ontspannen, is het misschien een goed idee om een app uit te proberen. Wij testten er alvast 5 uit!

Mindfulness Bell

De focus van je mindset verleggen naar het hier en nu? Dat doe je door aan mindfulness te doen. De app ‘Mindfulness Bell’ geeft je per specifiek of zelfgekozen interval een reminder aan de hand van een Tibetaanse bel. Zo weet je perfect wanneer het tijd is om even te relaxen. Wel even opletten wanneer je de app sluit! Veeg hem niet weg van je scherm, laat hem actief op de achtergrond draaien. Dubbelcheck dat je geluid hard genoeg staat.

Calm

Of je nu op zoek bent naar een handige tool om te mediteren, te slapen of gewoon even écht te ontspannen, dan kan de app ‘Calm’ je daarbij helpen. Via een programma van 7 dagen leer je efficiënt je lichaam en geest kennen om sneller en beter te kunnen ontspannen (al dan niet met de hulp van een kalmerende achtergrondtrack van de app).

Relax Melodies

Troubles in (sleep)paradise? De app ‘Relax Melodies’ kan je helpen om aan die broodnodige uurtjes slaap te geraken. Hoe het werkt? Je kiest geluiden en melodieën die je graag wil mixen (je kan zelfs het volume individueel instellen), je gaat rustig liggen en valt in slaap. Neem het van ons aan: zet zeker een alarm in de ochtend!

MindMeister

MindMeister kan je helpen wanneer het vaak een rommeltje is in je hoofd. Door je gedachten te organiseren en vast te leggen, kan je een stuk productiever (én rustiger!) aan de slag. De app geeft je de kans om verschillende to-do’s of prikkels in je brein te ‘mindmappen’ en zo een beter overzicht weer te geven. Het gebruik van thema’s, stijlen, kleuren en icoontjes zorgt voor een nog beter overzicht.

Simple Habit

‘Ik heb het te druk om te mediteren’… Geen excuus meer met de app ‘Simple Habit’! In slechts 5 minuutjes tackle je je stressniveau en ben je opnieuw ontspannen. Per categorie (‘een slechte dag’ bijvoorbeeld) kies je hoeveel minuten de sessie mag duren en off you go!  

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post