Untitled design (5)

Onder de loep: hypnotherapie

Je onderbewustzijn prikkelen en zo meer te weten komen over jezelf, dat is het doel van hypnotherapie. Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Wat is het?

Tijdens een sessie hypnotherapie doen we beroep ons onderbewustzijn. Hiermee bedoelen we onrechtstreekse gedachten die toch een invloed kunnen hebben op ons huidig denkvermogen en onze handelingen. In hypnotherapie wordt ervanuit gegaan dat bepaalde remmingen in het hier en nu, te verklaren zijn doordat het onderbewustzijn daar een reden voor heeft. Het doet dus dienst als een soort bescherming! Deze remmingen kunnen een beetje hetzelfde aanvoelen als spanning en angst. Tijdens de sessie wordt ons onderbewustzijn aangeleerd dat het ok is om bepaalde zaken niet meer “te beschermen”.

Voor wie kan hypnotherapie zoal worden gebruikt? Wij laten Astrid aan het woord!

“Iedereen die er klaar voor is om zijn of haar problemen aan te pakken! Hypnotherapie kan bij oneindig veel dingen helpen, maar zaken als angsten, paniekaanvallen, fobieën, verslavingen, pijn, migraines, stoppen met roken, afvallen, slaapproblemen, allergieën, depressie, PTSD en past life regressie zijn de bekendste. Open staan voor de behandeling is alvast het halve werk.”

Hypnotherapie in cijfers

Wil je een bepaald aspect van je leven aanpakken en de eerste stap zetten naar een gezondere levensstijl? Hypnotherapie heeft al verschillende keren bewezen dat deze vorm van therapie wel degelijk een grote impact kan hebben. Onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat 50% van de mensen die willen stoppen met roken al na twee weken volledig gestopt zijn met ondersteuning van hypnose. Een andere studie kon dan weer bewijzen dat bijna 90% van de rokers in behandeling met hypnotherapie na drie maanden allesbehalve trek hadden in een sigaret. Een vrouw die al meer dan zes jaar last had van een eetstoornis, was na enkele sessies hypnotherapie volledig verlost. Niet niks dus!  

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post