Kooktijd 26 min.
Ingrediënten
Voor de kruidenmix
- 2 el edelgist
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zwart zout of gewoon zout
- 3/4 tl kurkuma
- 1/4 tl knoflookpoeder
Voor de tofu-scramble
- 1 eetlepel olijfolie
- 200g champignons, gesneden
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1/2 gele ui, fijngehakt /
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 350g extra stevige tofu /
- 1 blik (0,5kg) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld.
Bereidingswijze
Doe alle kruiden van de kruidenmix in een kom en meng ze.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg de champignons, peper, ui en knoflook toe en laat ze ongeveer 8 minuten sudderen tot alles net bruin begint te worden.
Voeg de tofu toe en plet met je lepel tot je een mooie scramble- textuur krijgt. Roer de kruidenmix en zwarte bonen erdoor. Laat alles verwarmen gedurende 5 – 8 minuten.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg de champignons, peper, ui en knoflook toe en laat ze ongeveer 8 minuten sudderen tot alles net bruin begint te worden.
Voeg de tofu toe en plet met je lepel tot je een mooie scramble- textuur krijgt. Roer de kruidenmix en zwarte bonen erdoor. Laat alles verwarmen gedurende 5 – 8 minuten.
https://vimeo.com/403988914