Bereidingstijd 10 MIN | Baktijd 14 UUR
Ingrediënten
- 210g blond lijnzaad
- 375 ml water
- 2 eetlepels nama soyu
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 theelepels zwarte peper
- 1/2 theelepel garam masala
- 1 uitje (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
Bereidingswijze
Meng het lijnzaad met het water in een kom en laat het een paar uur weken, tot al het water is opgenomen.
Doe het mengsel daarna samen met alle andere ingrediënten in een blender en verwerk tot een gladde massa.
Spreid alles met een rubberen pannenlikker op een teflexvel van de dehydrator uit tot een 6 millimeter dikke laag. Als je geen dehydrator hebt, kun je de massa ook op bakpapier leggen in een heteluchtoven die is verwarmd op 45°C.
Keer na 4 uur de crackers om met behulp van een lege tray of leg bakpapier op de crackers en draai ze voorzichtig om. Trek dan het teflexvel los.
Kerf de crackers in met een (pizza)mes zodat ze later gemakkelijk te breken zijn.
Droog de crackers nog 10 uur, tot ze lekker knapperig zijn.
Opmerking
De crackers kan je tot 3 maanden bewaren in een goed afgesloten trommel.
Doe het mengsel daarna samen met alle andere ingrediënten in een blender en verwerk tot een gladde massa.
Spreid alles met een rubberen pannenlikker op een teflexvel van de dehydrator uit tot een 6 millimeter dikke laag. Als je geen dehydrator hebt, kun je de massa ook op bakpapier leggen in een heteluchtoven die is verwarmd op 45°C.
Keer na 4 uur de crackers om met behulp van een lege tray of leg bakpapier op de crackers en draai ze voorzichtig om. Trek dan het teflexvel los.
Kerf de crackers in met een (pizza)mes zodat ze later gemakkelijk te breken zijn.
Droog de crackers nog 10 uur, tot ze lekker knapperig zijn.
Opmerking
De crackers kan je tot 3 maanden bewaren in een goed afgesloten trommel.