Kooktijd 2u30 MIN
Ingrediënten
- 1 pompoen (1,2 kg)
- olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje verse salie
- 10 zongedroogde tomaten
- 75 g kastanjes
- 75 g basmatirijst
- 75 g gedroogde veenbessen
- 1 el allspice
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de pompoen, snij hem voorzichtig in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en hou ze apart. Haal met een lepel wat vruchtvlees weg en maak een gootje over de hele lengte van de pompoen. Snij het uitgeholde vlees fijn samen met de pitjes en zet het op een matig vuur in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
Snipper de look en ui fijn en voeg toe. Snij de salieblaadjes, de zongedroogde tomaten en de kastanjes fijn en voeg toe.
Voeg de rijst, veenbessen en allspice toe. Daarna een flinke snuif zeezout, zwarte peper en meng goed.
Bak, al roerend, gedurende 10 minuten tot ze zacht zijn.
Doe het mengsel in de gootjes van de pompoen-helften en druk dan de helften stevig tegen elkaar aan. Wrijf de schil van de pompoen met een beetje olie, zout en peper in.
Leg de pompoen, in het midden van een dubbele laag aluminiumfolie, wikkel hem daarna goed in. Bak ongeveer 2 uur tot de pompoen zacht en gaar is.
Snij de pompoen in mooie dikke plakjes en serveer. Tip: deze smakelijke pompoen is ook een heerlijk vegetarisch bijgerecht. In dit geval serveert 10 tot 12.
Doe het mengsel in de gootjes van de pompoen-helften en druk dan de helften stevig tegen elkaar aan. Wrijf de schil van de pompoen met een beetje olie, zout en peper in.
Leg de pompoen, in het midden van een dubbele laag aluminiumfolie, wikkel hem daarna goed in. Bak ongeveer 2 uur tot de pompoen zacht en gaar is.
Snij de pompoen in mooie dikke plakjes en serveer. Tip: deze smakelijke pompoen is ook een heerlijk vegetarisch bijgerecht. In dit geval serveert 10 tot 12.