Schermafbeelding 2019-12-17 om 10.32.11 (2)

Bye bye winterdip!

Heeft het gebrek aan zonnestralen een invloed op je humeur en motivatie? Met deze praktische tips heb je nooit meer last van dat typische winterdipje!

Laat je lichaam werken

Liever op de bank hangen dan een intensieve sportsessie? We snappen het. Toch is het belangrijk om je lijf ook tijdens de koudste maanden van het jaar te laten werken. Blokkeer wat tijd in je drukke agenda om te genieten van een work-out in de buitenlucht. Kerstkilo’s? Welke kerstkilo’s?

Geniet van de frisse (buiten)lucht

Hoe koud het ook is, frisse buitenlucht doet wonderen voor je humeur en lichamelijke gezondheid. Het eerste licht van de dag bestaat voor het grootste deel uit ‘blauw licht’ dat je interne klok wakker maakt.

Hoe minder stress, hoe beter

Snel ziek tijdens stressvolle perioden (aka het drukke kerstshoppen of deadlines net voor je vakantie)? Hoe meer last van stress, hoe kwetsbaarder je lichaam is voor de negatieve invloed van externe factoren. Probeer je stressniveau zowel psychologisch als fysiek dus zo laag mogelijk te houden.

De zon in je lijf

In de winter krijgt ons lichaam minder vitamine D binnen omdat het zonnetje zich gewoon minder vaak laat zien. Het kan dus zeker geen kwaad om je lichaam te voorzien van zonnestralen in supplement-vorm!

Eet gezond

Noten, magere proteïnen en verse seizoensgroenten-en fruit boordevol antioxidanten zorgen voor wat afwisseling tijdens de typische najaars-dinertjes.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post