Bereidingstijd 20 MIN | Kooktijd 180 MIN
Ingrediënten
- 1 grote teen knoflook
- 1 medium zoete aardappel
- 500 g paddenstoelen (fijn gesneden, verschillende soorten)
- 0,5 rode ui
- 150 g pompoenpitten (fijngemalen tot meel)
- 1 el gedroogde salie
- 1 el rozemarijn
- 60 ml Nama Shoyu of sojasaus
- Zout en peper
Bereidingswijze
Doe de knoflook in de keukenmachine en maal fijn tot zeer kleine stukjes.
Schil de zoete aardappel, snijd in grote stukken en voeg toe aan de knoflook. Maal tot kleine stukjes. Verplaats het mengsel dan naar een kom.
Maal de paddenstoelen en uien apart fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de kom met het aardappel-knoflook mengsel.
Voeg het pompoenpittenmeel, de salie, rozemarijn en Nama Shoyu (of sojasaus) toe en roer tot het goed gemengd is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak van het mengsel burgers met een doorsnede van 5 cm.
Plaats de burgers op een rooster bekleed met bakpapier en zet ze in de droogoven. Dehydrateer 1 uur op 60 °C.
Verwijder het bakpapier en plaats de burgers op het rooster. Dehydrateer nogmaals gedurende 2 uur. Zorg ervoor dat de burgers van binnen nog vochtig zijn. Laat ze niet helemaal uitdrogen.
Serveer met gekarameliseerde ui, vegan ketchup, avocado, tomaat en rucola.
Als je geen droogoven hebt kunnen de burgers ook gebakken worden in een heteluchtoven (30-40 min op 180 °C, keer de burgers halverwege om).
Schil de zoete aardappel, snijd in grote stukken en voeg toe aan de knoflook. Maal tot kleine stukjes. Verplaats het mengsel dan naar een kom.
Maal de paddenstoelen en uien apart fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de kom met het aardappel-knoflook mengsel.
Voeg het pompoenpittenmeel, de salie, rozemarijn en Nama Shoyu (of sojasaus) toe en roer tot het goed gemengd is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Maak van het mengsel burgers met een doorsnede van 5 cm.
Plaats de burgers op een rooster bekleed met bakpapier en zet ze in de droogoven. Dehydrateer 1 uur op 60 °C.
Verwijder het bakpapier en plaats de burgers op het rooster. Dehydrateer nogmaals gedurende 2 uur. Zorg ervoor dat de burgers van binnen nog vochtig zijn. Laat ze niet helemaal uitdrogen.
Serveer met gekarameliseerde ui, vegan ketchup, avocado, tomaat en rucola.
Als je geen droogoven hebt kunnen de burgers ook gebakken worden in een heteluchtoven (30-40 min op 180 °C, keer de burgers halverwege om).