Schermafbeelding 2020-02-25 om 16.37.25

Romige Pompoen Quinoa Risotto

Bereidingstijd 10 MIN | Kooktijd 30 MIN

Ingrediënten 

  • 4 el olijfolie
  • 2-3 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 270 g quinoa (gewassen)
  • 240 ml water
  • 1 l groentebouillon
  • 180 g pompoenpuree
  • 450 g kastanje champignons (gesneden)
  • 2-3 el versie salie (fijngehakt)
  • Zout en gemalen zwarte peper

Bereidingswijze 

Verhit een steelpan op een matig vuur . Voeg 2 el olijfolie en de sjalotten toe. Bak 5 tot 7 minuten. Voeg de quinoa toe en blijf roeren. De quinoa moet een beetje droog roosteren.
Voeg het water toe en roer goed. Laat het water koken en bijna verdampen.
Voeg 2 kopjes groentebouillon toe en verlaag het vuur. Kook 5 tot 10 minuten, zonder deksel op de pan, totdat alle vloeistof is geabsorbeerd. Blijf roeren.
Voeg nog een kopje groentebouillon toe, roer een paar keer en laat het nog eens 5-10 minuten koken.
Voeg het resterende kopje bouillon toe. Voeg, zodra de vloeistof is geabsorbeerd, de pompoenpuree toe. Roer opnieuw en laat koken (zonder deksel) tot alle vloeistof is geabsorbeerd. Voeg meer bouillon toe indien nodig. De quinoa moet volledig worden gekookt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit, terwijl de quinoa kookt, een grote koekenpan op matig vuur. Voeg 2 el olijfolie toe. Voeg de gesneden kastanje champignons toe en breng goed op smaak met zout en peper. Bak de champignons tot ze mooi bruin zijn. Voeg 2 el verse salie toe en bak nog even kort. Haal de pan van het vuur , maar houd het warm totdat het klaar is om te serveren.
Verdeel de quinoa risotto over 4 kommen. Verdeel de champignons over de risotto. Garneer met verse salie en veganistische Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post