Bereidingstijd 30 MIN | Kooktijd 20 MIN
Ingrediënten
- 500 g stevige tofu (goed uitgelekt zodat al het water eruit is)
- veganistische ketchup
- BBQ kruiden
- 0,5 cup gekookte quinoa
Bereidingswijze
Verhit de oven voor op 200°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tofu in kleine “nuggets”.
Haal de nuggets door de BBQ saus (ketchup + BBQ kruiden) en bedek dan met gekookte quinoa.
Plaats op een ovenrooster en bak gedurende 15-20 minuten, tot de quinoa bruin en knapperig is.
Serveer met meer saus, indien gewenst.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de tofu in kleine “nuggets”.
Haal de nuggets door de BBQ saus (ketchup + BBQ kruiden) en bedek dan met gekookte quinoa.
Plaats op een ovenrooster en bak gedurende 15-20 minuten, tot de quinoa bruin en knapperig is.
Serveer met meer saus, indien gewenst.
Om de tofu goed droog te krijgen kun je het uit laten lekken met iets zwaars er op, bijvoorbeeld een pan met water of een paar boeken. Leg de tofu in een bak of schaal, dek de tofu af met een theedoek of folie en zet het gewicht er op. Laat 15 tot 30 minuten staan en giet het vocht weg.