mini-chickpea-flour-frittata-muffins-2

Vegan Quiche met Groenten

Bereidingstijd 10 MIN | Kooktijd 30 MIN

Ingrediënten 

(voor 12 stuks)
  • 3 el olijfolie (en wat extra om in te vetten)
  • 2,5 cup (300 g) kikkererwtenmeel
  • 3 cups (750 ml) water
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl fijn zeezout
  • 0,5 tl vers gemalen zwarte peper
  • 1 tot 1,5 cup gesneden, gekookte groenten (broccoli, wortel, gekarameliseerde ui)

Bereidingswijze 

Verhit de oven voor op 200 ° C. Bestrijk de vormpjes van een muffinblik met een klein beetje olie.
Klop in een grote kom het kikkererwtenmeel met het water, 3 el olie, knoflookpoeder, paprikapoeder, bakpoeder, sojasaus, zout en peper tot een glad beslag.
Verdeel de groenten over het muffinblik.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de groenten en bak gedurende 12 minuten.
Open de ovendeur om de stoom eruit te laten. Sluit de deur en bak nog eens 10 minuten, tot de quiches goudbruin zijn.
Haal het muffinblik uit de oven en laat de quiches 15 minuten afkoelen. Verwijder de quiches voorzichtig uit de vormpjes. Serveer warm of laat ze helemaal afkoelen.
Serveer met waterkers, zongedroogde tomaat en veganistische ketchup.
Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post