photo-1567260820592-6ba3809aa99a

Vijf fabeltjes over een weekje detoxen

De stelling dat je lichaam (én geest!) zuiveren alleen maar positief kan zijn, daar staat het team van Vitalisé volledig achter. Toch doen er een paar hardnekkige fabeltjes de ronde over zo’n weekje detoxen. Aan ons dus om deze te ontkrachten!

‘Ik ga steeds honger hebben’

Verschillende sportsessies, een rondje in de sauna of een ontspannende massage… Je zou voor minder last krijgen van een klein hongertje. Toch heb je hier tijdens een detox amper last van. Onze gerechten (en het tijdstip waarop je ze eet) zijn weloverwogen zodat je geen last krijgt van een knorrende maag. Dat lekkere sapje in de namiddag zit er ongetwijfeld voor iets tussen.

‘Mijn conditie is niet goed genoeg’

Niets moet tijdens een detox! Natuurlijk heeft je lichaam er baat bij om te bewegen, maar dit wil niet zeggen dat je jezelf moet gaan pushen. Een wandeling, een lesje yoga of aquajogging laten je lichaam werken, zonder complete uitputting of gênant veel zweetdruppels op je bovenlip…

‘Ik ga niet in de groep passen’

Iedereen begint met hetzelfde doel aan een detox: gezonder worden. Dan hebben jullie alvast één ding gemeen, toch? Doordat we in kleine groepjes werken komt dat vertrouwelijke gevoel vanzelf. Het is bewezen dat samen eten zorgt voor een positieve, psychologische boost. Samen genieten van een sapje of gezond gerechtje draagt dus alleen maar bij tot de team spirit! Even genoeg van het kletsen? Niemand gaat je vreemd bekijken als je even alleen wil genieten van een fikse strandwandeling of middagdutje.

‘Ik ga niet snel genoeg resultaat zien’

Gewicht verliezen of gewoon je lichaam resetten? Elk lijf is anders en reageert ook anders op de detox. Sommige gasten zien meteen resultaat op de weegschaal, anderen voelen zich een stuk energieker met slechts een kilootje gewichtsverlies. Hoe dan ook, geef je lichaam de tijd om te wennen aan deze ommezwaai. Je healthy lifestyle verderzetten na thuiskomst kan alleen maar gunstig zijn voor je gezondheid!

‘Ik ga me moe voelen tijdens de detox’

Like we said, je lichaam heeft even tijd nodig om te wennen aan dit proces. Het is compleet normaal dat je je de eerste dagen een beetje futloos voelt. Daarna zal je stilaan merken dat je net méér energie krijgt. De activiteiten gaan iets vlotter, je hebt meer energie om de psychologische impact van een detox te verwerken en je gaat niet uitgeput om 20u naar je kamer. De zonnestralen, ontspanningsmogelijkheden en voeding vol vitaminen en mineralen zorgen voor een extra energieboost.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post