mailing foto

Je gezondheid onder de loep? Test je haar!

Ben je vaak moe? Of heb je last van allerlei kwaaltjes? Check je haar! Ontdek aan de hand van onze haaranalyse (welke je gewoon kan boeken en laten uitvoeren tijdens je verblijf in Vila Mimosa) welke dagelijkse nutritionele en omgevingsfactoren impact hebben op de cellen van je lichaam.
Aan de hand van slechts 4 haarlokken kunnen we een analyse maken van 5 factoren die invloed hebben op je lichaam.

  • Antioxidanten: antioxidanten neutraliseren agressieve stoffen (aka vrije radicalen) die je cellen en weefsels kunnen beschadigen. Op lange termijn kunnen vrije radicalen bijvoorbeeld kanker of hart-en vaatziekten veroorzaken.
  • Vetzuren: omega-9, 6 en 3. Deze vetzuren heb je nodig voor een gezonde hart-en vaatwerking. Ook als ontstekingsremmer, booster van je geheugen en regulator van je cholesterol doen deze vetten hun job.
  • Aminozuren: je spieren die sneller herstellen na een inspanning, het vervoeren van voedingsstoffen en de aanmaak van lichaamseigen hormonen hebben we te danken aan aminozuren.
  • Voedselintoleranties: in tegenstelling tot een voedselallergie heeft een intolerantie geen duidelijke oorzaak met betrekking tot ons immuunsysteem. Een slechte vertering van een bepaald voedingsmiddel kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van je intolerantie.
  • Vitaminen en mineralen: ijzer, zink, vitamine B of vitamine C… We hebben ze allemaal nodig voor een goede werking, groei en herstel van ons lichaam.
  • Omgevingsfactoren: niet alleen je eetgewoontes en je levensstijl hebben een invloed op je gezondheid. Ook omgevingsfactoren als geluid, UV-straling, luchtvervuiling en je werkomgeving kunnen gezondheidsproblemen met zich meebrengen.

Je krijgt een uitgebreid rapport met gedetailleerde informatie om je te helpen met voedingsadvies, suppletie en veranderingen in je levensstijl. Handig, toch?

Hoe werkt het?

Via een eenvoudige procedure verzamelen we wat haar (wees gerust, dit is niet pijnlijk) om te onderzoeken. De haarlokken worden gescand, waarna we na 20 minuten de analyse kunnen overlopen. Daarna krijg je een verslag met alle essentials. Verschillende lifestyle-invloeden, (voedsel)intoleranties, een 90-dagen plan, werkbladen en bijkomende informatie maken deel uit van het gepersonaliseerde rapport. Het consult duurt in totaal 55 minuten en heeft een kostprijs van 95 euro.
Concreet omvat het pakket:

  • Haaranalyse
  • Persoonlijk rapport
  • Nutritioneel consult

 

Een voorbeeld van een rapport? Dat kan je hier bekijken.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post