coffee-1276778_1920

Zeven tips om je ochtend goed te starten

Last van een ochtendhumeur en echt geen zin om aan je (werk)dag te beginnen? Van je favoriete ontbijt tot enkele minuten mindfulness, met deze simpele tips begin je de ochtend zo positief mogelijk!

Haal een frisse neus

De ochtend écht toelaten in je lichaam en geest? Doe een raam of deur open en haal een frisse neus. Adem enkele keren heel diep in en uit om je lichaam wakker te laten worden door de frisse (koude) lucht.

Kader je dag

Of het nu een luie zondag of een drukke werkdag is, schrijf elke ochtend minstens twee dingen op die je tijdens de dag wil bereiken. Wees niet te streng voor jezelf, maar ‘een glas water drinken’ is natuurlijk iets te eenvoudig. Structuur en motivatie? Check!

Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken

Hoe onbelangrijk deze dag ook voor je lijkt, zorg dat je altijd (ja, altijd) iets hebt om naar uit te kijken. Een gezellig dinertje met vrienden, een flinke sportsessie na je werkdag of wat me-time met een leuke film maakt het dubbel en dik waard om op te staan.

Begin je dag met een dosis sport

Een half uurtje vroeger opstaan is het enige dat je moet doen om je ochtend te beginnen met een sportsessie. Een rondje joggen, fietsen of extra vroeg naar de sportschool geeft je energie voor de hele dag.

Count your blessings

De sleutel tot een gelukkige ochtend? Dankbaarheid! Tel wanneer je opstaat alles waar je dankbaar voor bent en schrijf ze op. Wanneer je last hebt van een dipje kan je meteen even kijken op je lijstje.

Oefen wat mindfulness

Goodbye hectische ochtenden, hallo mindfulness! Probeer elke mogelijke gedachte uit je hoofd te zetten en te focussen op alles wat je hoort in plaats van wat je denkt.

Maak je favoriete ontbijt

Maak echt tijd om te ontbijten en je dag goed te beginnen. Chiapudding, havermout of een verse fruitsalade, sta tien minuten vroeger op om te genieten van je eerste maaltijd van de dag.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post