foodiesfeed.com_banana-oatmeal-with-blueberries-chocolate-and-apple

FAQ: wat moet ik doen bij een opgeblazen gevoel?

Meteen een opgeblazen buik na het eten en last van een energiedipje? Met de juiste tips ben je zo van dat ‘ik pas niet meer in mijn broek’-gevoel af. Dit moet je doen bij een opgeblazen gevoel!

Eet genoeg vezels

Een opgeblazen gevoel ligt vaak op de loer wanneer je last hebt van een onregelmatige stoelgang. Eet dus zeker genoeg vezels (fruit, groenten en granen bijvoorbeeld) om je darmen in topconditie te houden.

Check je intoleranties of allergieën

Hoe slechter je voedsel kan verdragen, hoe groter de kans op een opgeblazen gevoel. Te veel gas in je darmen (aka gênante windjes), een ontregelde maag of een “dikke buik” kunnen het gevolg zijn van een intolerantie of allergie aan een bepaald voedingsmiddel.

Eet vaker, maar minder

Een grote, zware maaltijd gaat vaak hand in hand met een opgeblazen gevoel. Het is verstandiger om doorheen de dag kleine porties te spreiden én lang genoeg te kauwen (minstens 20 keer!). Hoe minder lucht je doorslikt, hoe kleiner de kans op een opgeblazen gevoel.

Thee of warm water to the rescue

Snel van je opgeblazen gevoel af? Stimuleer je spijsvertering door een kopje warm water met citroen of thee (gember of groene thee bijvoorbeeld) te drinken na je maaltijd.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post