Bereidingstijd 30 MIN | Kooktijd 40 MIN
Ingrediënten
- 3 el chiazaadjes
- 9 el water
- 200 g amandelmeel
- 200 g havermeel (fijngemalen havermout)
- 3 el maanzaad
- 0,5 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 tl baking soda
- 50 g kokosolie
- 3 el agavesiroop
- 2 citroenen
- 1 el appelciderazijn
- 9 el water / 9 tbsp water
- 300 g blauwe bessen (of blokjes banaan, aardbei, appel of mango)
- 200 g sojayoghurt
- 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Meng in een kommetje de chiazaadjes met het water. Laat vervolgens 15 minuten staan, zodat het mengsel een gel vormt.
Meng in een kom het amandelmeel en havermeel met het maanzaad, zout, bakpoeder en een 0,5 tl baking soda.
Verwarm de kokosolie in een pannetje samen met 2 el agavesiroop. Rasp de citroenen en pers 1,5 citroen uit. Voeg het sap en de rasp toe aan het mengsel van kokosolie en agavesiroop. Meng dit vervolgens door het meel.
Voeg de gel van chiazaadjes en de helft van de blauwe bessen toe en roer dit er doorheen.
Meng in een kommetje 1 tl baking soda en 1 el appelciderazijn zodat het gaat schuimen en roer dit door het beslag. Dit zorgt ervoor dat de cake luchtiger wordt. Voeg 9 el water toe en roer dit
erdoorheen.
Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier. Verdeel het mengsel eroverheen (niet aandrukken!) en zet de cakevorm in het midden van de oven. Bak in ongeveer 40 minuten goudbruin.
Meng in een kom de soja yoghurt samen met het sap van een halve citroen, 1 el agavesiroop en het vanille extract. Zet terug in de koelkast totdat je de cake serveert.
Dien op met sojayoghurt en verdeel de blauwe bessen er over.