shutterstock-515885956

Zo laat je dingen los tijdens je retreat

‘Heb ik thuis alle deuren wel correct op slot gedaan?’… ‘Wat moet ik nog allemaal organiseren voor het vrijgezellenfeestje van mijn zus?’… ‘Wanneer was die belangrijke meeting op het werk?’… Dingen loslaten is vaak moeilijker dan je denkt, ook wanneer je jezelf trakteert op een retreat. Met deze handige tips lukt het je wél en kan je ten volle genieten van je trip!

Back to basics

Relaxen tijdens je retreat? Het is belangrijk om te onthouden dat dit type ontspanning niet zomaar een vakantie is om te luieren. Je werkt namelijk aan jezelf! Het gaat erom dat je alles intens beleeft, je één voelt met je emoties en drukke schema’s vol bucketlists achter je kan laten. Bekijk het als een cadeautje voor je geest en lichaam.

Laat ingewikkelde en drukke schema’s achterwege

Gebruik je in het dagelijks leven graag strakke planningen, duidelijke to-do’s en lijstjes-apps? Probeer dit tijdens je retreat niet te doen! Go with the flow en volg het dagschema van Vila Mimosa. Het duurt even om dit controlegevoel los te laten, maar het zorgt ervoor dat je de focus op andere dingen legt. Het ‘waarom’ is tijdens je retreat een stuk belangrijker dan ‘wanneer’.

Durf nee te zeggen

Je retreat enkel geslaagd wanneer je  elke activiteit of begeleiding hebt gevolgd? Think again! Doe alleen waar je lichaam en geest écht zin in hebben. Zet jezelf (en je wensen) op de eerste plek, ook al betekent dat dat je af en toe ‘nee’ moet zeggen.

Zet jezelf op onbereikbaar

Instagram en Facebook kunnen echt wel een tijdje wachten. Laat je FOMO (fear of missing out) voor één keertje volledig los. Laat die mailtjes, sms’jes en updates naar het thuisfront volledig aan je voorbijgaan. De enige persoon voor wie je bereikbaar moet zijn? Dat ben jij!

Alles op een rijtje

Je retreat is het ideale moment om alles even op een rijtje te zetten. Van je werk en zelfbeeld tot sociale contacten en relaties, neem alle aspecten van je leven vlak voor je vertrek even onder de loep. Begin met een schone lei aan je trip, zonder je druk te maken over dingen (of personen) die geen prioriteit meer zijn. Verleg je energie en focus naar het heden en toekomst in plaats van het verleden. Probeer elke dag van je retreat één ding van je lijstje te schrappen om 100% te kunnen genieten. Don’t worry, be happy (and healthy)!

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post