shutterstock-581654332-768x512

Hoe een detox je kan helpen om gewicht te verliezen

Er komt meer bij kijken dan een paar keer de trap op en neer lopen wanneer je vet wil verbranden. De link tussen vrije radicalen, detoxen en vet? Die ziet er zo uit!

Vrije radicalen: stiekeme dikmakers

Vrije wat? Vrije radicalen komen vrij tijdens onze stofwisseling en blootstelling aan externe factoren (alcohol, roken, stress, milieuvervuiling en ongezonde voeding bijvoorbeeld). Vrije radicalen zijn steeds op zoek naar een ontbrekend elektron, waardoor ze onze gezonde cellen en hun energieproductie aanvallen. Hoe meer onze (vet)cellen zijn aangetast, hoe moeilijker het wordt om ze opnieuw te verbranden.

De echte betekenis van vetcellen

Let’s talk about fat. Vetweefsel (wat een type bindweefsel is) bestaat uit extracellulaire vloeistof, bloedvaten en zenuwen. Vetcellen hebben we nodig om energie op te slaan, hormonen te produceren en het lichaam te isoleren. De cellen die vet opslaan worden adipocyten genoemd. We maken een onderscheid tussen onderhuids vetweefsel, vetweefsel rond interne organen, vetweefsel tussen cellen en geel (been)merg.

Wanneer er zich te veel vetcellen ontwikkelen in ons lichaam, krijgen we last van overgewicht. Het resultaat? Hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, suikerziekte, artrose, spierpijn en slaapproblemen zijn slechts enkele gevolgen van een te hoog getal op de weegschaal.

Gewicht verliezen? Let’s detox!

De schade van vrije radicalen beperken en vetcellen afbreken? Daar heeft ons lichaam antioxidanten voor nodig. Deze kunnen de samenstelling van vrije radicalen weer neutraliseren en het verbranden van vetcellen vergemakkelijken. Als er één manier is om je lichaam grondig te detoxen, dan moet dat wel suppletie met spirulina en chlorella zijn. Deze superalgen bevatten onder andere vitamine B, omega 3-vetzuren, calcium, zink… Alles wat je nodig hebt om je lichaam te resetten en eindelijk overtollige kilo’s te verliezen.

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post