maca-768x512

Maca: alle voordelen op een rijtje

De wortelgroente die zich tegenwoordig een superfood mag noemen? Dat moet maca zijn! Uit onderzoek blijkt dat deze ginseng look-a-like je gezondheid een enorme boost kan geven. Wij zetten alle voordelen van maca even op een rijtje.

Wat is maca precies?

Maca Maca (nee, je ziet niet dubbel) kunnen we omschrijven als een wortelgroente uit de kruisbloemenfamilie en is beter gekend onder de naam ‘Peruviaanse ginseng’. Maca ziet eruit als een soort radijsje met een beige kleur (al kan dit variëren tot paars of zwart). Waarom het zo populair is? Deze adaptogeen heeft een hoge voedingswaarde en zit boordevol nutriënten en antioxidanten.

De belangrijkste gezondheidsvoordelen

 

Bom aan antioxidanten

Deze superwortel zit boordevol vitaminen en mineralen. Zowel ijzer, calcium, fosfor, kalium, magnesium als vitamine B en vitamine E kan je terugvinden in maca. Ook vezels, eiwitten en aminozuren behoren tot het stokpaardje van maca. De samenstelling heeft dus een grote antioxidatieve werking.

Verbetert je energieniveau en stemming

Begint het je collega’s op te vallen dat je steeds vaker suf en slechtgehumeurd achter je computer zit? Maca zou een regulerend effect hebben op je bloedsuikerspiegel en de werking van je bijnieren. Een langdurig energiek gevoel, gunstig uithoudingsvermogen en verbetering van je stemming mag je gerust op de checklist zetten.

Invloed op de graad van botontkalking

Het geheim van de strijd tegen botontkalking? Een oestrogeenspiegel die in balans is (oestrogeen speelt een belangrijke rol in de vernieuwing van je botcellen). Hoe minder oestrogeen, hoe groter de kans op osteopenie. Uit onderzoek blijkt dat de samenstelling van maca je lichaam van de juiste mineralen voorziet in de strijd tegen botontkalking.

Werkt als anti-stress

Een beetje stress is ok! Vanaf dat je lichamelijke en mentale gevolgen opmerkt van je stressniveau, is het tijd om er iets aan te doen (diep in-en uitademen is vaak niet genoeg). Adaptogenen (waarmee de gezondheidswereld ‘natuurlijke substanties’ mee bedoelt) helpen ons lichaam aan te passen aan stressvolle situaties. Laat maca nu net een grote naam binnen de adaptogenen zijn.

Verbetert de spermakwaliteit

Plannen om aan gezinsuitbreiding te doen? Ook in deze situatie is suppletie met maca zeker een goed idee. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de spermakwaliteit aanzienlijk de hoogte ingaat met behulp van maca. Verbetering van de mannelijke vruchtbaarheid? Check!

Print Friendly, PDF & Email

Deel deze post